Att tänka på för oss inom föreningen

Inom en bostadsrättsförening delar alla boende på kostnaderna. Det är därför viktigt att försöker hålla nere dessa.

Månadsavgiften/hyran

speglar på sätt och vis de kostnader som föreningen har. Om vi alla inom föreningen kan hjälpa till att hålla nere kostnaderna så bidrar vi till att hålla en låg månadskostnad/hyra.

El, vatten och värme är tre stora kostnader som vi boende kan hjälpas åt att hålla nere. Vi har elen inbakad i hyran, men det betyder inte att den är gratis. Det är fortfarande vi boende som får betala alla elkostnader, även om vi inte får någon faktura tillsända till oss.

Vatten är också en post som vi bör tänka på. En toalettstol som står och rinner under en längre period kan under ett år kosta ett par tusen kronor i ökad vatten förbrukning. Därför är det viktig att vi felanmäler för att kunna åtgärda fel och brister.

Värme är en annan stor kostnad för föreningen. Där kanske det räcker med att vi har 20 grader i våra lägenheter. En höjning med en grad i lägenheten medför stora kostnader för föreningen.

Vi i styrelsen hoppas att alla kan hjälpas åt med att hålla nere kostnaderna för föreningen. På så sätt får vi ett billigt boende.