Årsinformation 2009

02 december 2009 Snart är 2009 slut och Julhelgerna närmar sig. Under 2009 har vi slutfört dräneringen av Ränselhusen. Vi har även utfört myndighetskravet på ett nytt lägenhetsregister. Vi har installerat ett nytt bokningssystem för tvättstugor och bastu. Siffror och statistik för el, fjärrvärme, vatten för 2009 kommer att skickas ut i början på det nya året.

Styrelsen har under hösten arbetat med budgeten för 2010 och den ser bra ut. Vi har även jobbat med åtgärder mot skadegörelse, invändigt klotter samt ett flertal inbrott i förråden i källaren. Efter medlemsmötet som vi hade den 29 oktober där mötet ansåg att styrelsen förslag på ett nytt låssystem med porttelefoni var den bästa lösningen på alla dessa problem.

Styrelsen har beslutat att köpa in en utbyggnad av systemet som vi har i tvättstuge-bokningen, bastu och solarium - Qt-system med ett passersystem vid alla entrédörrar.

För att finansiera systemet som kostar dryga 680 000:- ansåg mötet att vi bör höja avgiften för lägenheterna för att ta tillbaka denna investeringen på 3 år .Styrelsen har därför beslutat att höja avgiften med 3 % från och med 1 januari-2010.

Det nya passersystemet innebär att entrédörrarna kommer att vara låsta dygnet runt. Vid portarna kommer det att monteras en porttelefon med kodbricka/ ”tag” för upplåsning. ”Tagsen är av samma typ som till tvättstugorna, vi kommer att dela ut 3 ”tags” per medlem. ”Taggarna” kommer att numreras 1,2,3 för alla lägenheter för att göra det enklare kopplas numreringen till tre olika färger på taggarna.

Den blå taggen kommer att fortsätt som vanligt att användas till tvättstugor, bastu och solarium.

Besökande/vårdpersonal m.fl. kan via porttelefon ringa upp ett telefonnummer som varje medlem själv får bestämma, man kan även via telefonen låsa upp entréporten. Detta nya system kommer att installeras i slutet av januari, mer information kommer senare.

Enligt underhållsplanen ska samtliga kallgarage rivas och byggas upp men nya garage. Vi utreder utformning och kostnader för garageombyggnaden. När vi har mer information kommer styrelsen att kalla till en extrastämma för att besluta om garagebygget.