Nya Trivselregler

12 september 2009

Ljudnivå

Mellan 22.00 – 07. 00 inget störande ljud i trappuppgångar. Använd inte tvättmaskiner, försök att inte duscha eller bada. Dämpa volymen på stereon. Du ska givetvis tänka på att inte störa någon under hela dygnet..

Störningsjour

Brf Ränseln har tecknat avtal med Securitas när det gäller störningar i boendet. Det är dit du ska ringa om du upplever dig kraftigt störd. Styrelsen har även fattat beslut om att den som stör själv får stå för kostnaden för utryckningen. Om du känner dig störd ska du ringa Securitas på 0920-21 13 20.

Sopor

Givetvis så sorterar vi våra sopor här. Glas, metall, brännbart, komposterbart, hårdplast, batterier, lysrörslampor, glödlampor och returpapper ska sorteras och läggas i respektive behållare. Allt elektronik, kyl &frys, byggavfall mm måste ni själva transportera till återvinningsstationen på Kronan.

Tvättstugorna

För att boka tvättstugorna använd bokningssystemet utanför varje tvättstuga eller via föreningens hemsida på internet. Om ingen har kommit efter 30 minuter så står tiden fri att användas. Efter tvättning - städa efter dig och glöm inte att rengöra tvättmedels- och sköljmedelsfickor samt filtret i torktumlaren. Observera att de mindre maskinerna inte ska användas till mattor, täcken, kuddar och dylikt. För detta ändamål finns det tvättstugor med grovtvättmaskiner i ingång 15 och 26. I ingång 15 finns även en stor torktumlare som man exempelvis kan använda för tumling av dunkuddar och duntäcken.
Torkrummen för användas tills dagen efter bokad tvättpass.

Bastun

Bastun är till för vår gemensamma trevnad och för att undvika problem mellan bastubadare gäller följande: Max 2 timmars bastubad för varje bokning. Badet ska vara avslutat senast 22.00. Samtliga användare städar efter sig och ser till att bastuaggregatet är stängt när de lämnar lokalen. Rökning är absolut förbjudet.
Alkohol förtäring ska ske under ansvar. Den som inte respekterar detta kan straffas med bastuförbud.

Bilparkering

Bilar får bara tillfälligt parkeras inne på gårdarna vid av och pålastning (max 8 min). Den som vill undvika parkeringsböter vid flyttning bör kontakta vicevärden för att få ett tillfälligt parkeringstillstånd. Det finns gästparkeringar där får man stå med bilen max 24 timmar. Alla parkeringsplatser som går att hyra är endast avsedda för personbilar.

 

Källare

Det finns ett förråd till varje lägenhet och det ska vara låst. Brandfarligt material får absolut inte förvaras i källarutrymmen. Cyklar får bara ställas i skyddsrummen. Om du kortvarigt måste ha gods i källaren ska det märkas. Omärkt gods som står i allmänna utrymmen kan tas bort och kasseras. Gasolflaskor max P11 får förvarar på balkongen men inte i källarförrådet.

 

Djur

Du som har husdjur ska se till att dessa inte stör de boende på området. Det innebär bland annat att hundar ska hållas kopplade och att all avföring plockas bort. Katter får inte gå fritt på området och sandlådor och liknande är inte avsedda att tjänstgöra som toalett för husdjur. Att mata fåglar är inte heller tillåtet eftersom det innebär att föreningen får bekosta rengöring av ventilationskanaler och de pengarna kan användas till bättre saker.

Rökning

I alla gemensamma utrymmen är rökning förbjuden. Till gemensamma utrymmen hör:
Trapphus, källarutrymmen, tvättstugor, bastu, samlingslokalen, vicevärdskontor och hobbylokaler. Du som brukar gå ut på balkongen och röka tänk på att detta kan vara till besvär för grannarna. Fimpar ska tas om hand på ett tillförlitligt sätt.

2:a hands uthyrning

Om du vill hyra ut din lägenhet i 2:a hand så måste en ansökan skickas in till styrelsen som beslutar om detta, blanketter finns på HSB:s kontor.

Felanmälningar

Om det uppstår fel i exempel tvättstugan, stopp i avlopp, elfel eller andra fel, ska det anmälas till fastighetsskötaren Hans Fredriksson: 070- 521 34 78. Man kan även lämna meddelanden i brevlådan i ingång 2 när det gäller fel som inte är akuta.

Vicevärdskontoret

Kontoret är öppet varje helgfri måndag 18.30 – 19.30. Telefon/fax 0920 – 22 23 66.
E-post: ranseln@bredband.net Vicevärden mobil 070 – 56 77 406.