Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Pressmeddelande: Barnkollot i Magnarp 2013

26 juni 2013 Måndagen den 24 juni startade HSB Skånes sommarkollo på Hässleholmskolonin i Magnarp i nordvästra Skåne. Totalt 96 barn i åldrarna 8-12 år kommer att få tillbringa en vecka i denna skånska sommaridyll där de träffar nya vänner och upplever nya äventyr. Idag har HSB Skåne skickat ut ett pressmeddelande angående kollot. Ta del av det här.

Sommarkollot i Magnarp är inne på sin fjärde sommar och är ett resultat av ett samarbete mellan Hässleholms kommun och HSB Skåne. Dessa somrar har 96 barn fått chansen att uppleva en hel vecka på kollot och skapat nya vänskaper med barn runt om i Skåne. I fyra veckor är kolloverksamheten igång, med barn från Hässleholms kommun och barn som bor eller är medlemmar i HSB Skåne. Till årets sommarkollo har fler anmälningar än vanligt strömmat in, trots störningar med anmälningsformuläret.

– Det är otroligt roligt att intresset ökar för vårt barnkollo och att så många vill att deras barn ska vara med och dela denna sommarupplevelse. Vi är lyckligt lottade som får föra denna gamla kollotradition vidare till nya generationer, säger Ann Irebo, VD HSB Skåne.

Dagarna är fyllda av aktiviteter. Förutom att lära känna nya kompisar kan barnen fiska krabbor, gå på hajk, bada, spela fotboll och mycket, mycket mer. Varje kollovecka avslutas med ett disco där det också bjuds på mat och godis. I fjol var det premiär för ett nytt inslag i verksamheten, nämligen möjligheten att få prova på att sova utomhus i samband med hajken. För många barn var detta något helt nytt och väldigt spännande.
Hässleholms kommun har en lång tradition av läger- och kolloverksamhet i Magnarp. Men för några år sedan hotades den här satsningen på barn när koloniverksamheten var på väg att läggas ner av ekonomiska skäl. Då gick HSB Skåne in som samarbetspartner vilket innebar att sommarkollot kunde leva vidare.

– Ett självklart beslut för oss och en av de bästa framtidsatsningar vi kan göra. Det sociala engagemanget är en mycket viktig del av vår verksamhet. Inte minst när det gäller att ge barnen en så bra start på livet som möjligt, säger Ann Irebo.

Torsdagen 27 juni kommer HSB Skånes styrelse och ledning att besöka kollot och ni journalister är också hjärtligt välkomna till Magnarp under dessa fyra veckor för att kunna uppleva sommarkollot tillsammans med oss och barnen.


Välkomna till Magnarp!

För ytterligare information vänligen kontakta:
Moa Mitchell
0730 - 78 84 65
moa.mitchell@skane.hsb.se