Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Succé för HSB Skånes Energimässa

12 april 2013 Energimässan lockade närmare 200 besökare, de flesta aktiva styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar runt om i HSB Skåne. Med 18 utställare från olika branscher fanns det något för alla, allt från belysning och solpaneler till värmepumpar och tvättmaskiner. Energi går att spara in på inom många områden!

Karin Lindholm, energirådgivare från Lunds kommun var först ut att föreläsa och pratade om hur man som individ kan tänka kring sitt klimatpåverkande. ”Aldrig bilen under milen” var nog ett uttryck som fastnade hos många.

HSBs Energichef Roland Jonsson höll två föreläsningar, en om vad framtiden har att erbjuda i energifrågan och en om värmepumpar. Roland var även debattledare i paneldebatten som mässan avslutades med.

Under dagen kunde besökarna lyssna till tre föredrag till, ett om solcellsprojektet i brf Gasellen i Linköping, ett om vindkraft och ett om solenergi.

I paneldebatten framförde paneldeltagaren, Anders Lago, HSBs förbundsordförande, hur han ser på hur man skulle kunna förenkla för fastighetsägare att genomföra energiåtgärder.

Många nya idéer väcktes under dagen, inte minst med hjälp av alla utställare som visade sina produkter som på olika sätt drar ner energianvändningen.

I maj kommer nästa nummer av Hemma i HSB ut, då kan ni läsa mer om Energimässan. Fram tills dess får ni gärna besöka någon av länkarna som Lunds Energirådgivare tipsade om: elpriskollen.se ochenergimyndigheten.se

På hsb.se/skane/energimassa2013 finns alla utställare, föreläsare och paneldeltagare presenterade.