Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Östergötland prisas kungligt för andra gången för sitt kvalitetsarbete

10 april 2014 H.M. Konung Carl XVI Gustaf delade i dag 10 april ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet till HSB Östergötland, en av de två organisationer som 2013 tilldelats utmärkelsen för sitt föredömliga kvalitetsarbete. HSB Östergötland får utmärkelsen för andra gången.

– Det är med stor glädje och stolthet som SIQ för andra gången delar ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet till HSB Östergötland. Detta är ett bevis på att kvalitetsarbete är en ständigt pågående process. HSB Östergötland har visat att de varit konsekventa och målmedvetna i sitt arbete för att bli ännu mer konkurrenskraftiga, förklarar Jerry Karlsson, vd för SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling.

HSB Östergötland prisat för andra gången
HSB Östergötland fick Utmärkelsen Svensk Kvalitet första gången 2009. När en organisation fått Utmärkelsen Svensk Kvalitet hamnar företaget i ”karantän” några år, en viktig grundprincip för SIQ.
– Det är stort för oss att få ta emot en utmärkelse ut kungens hand och dessutom för andra gången med vetskap om att vi blivit ännu bättre, säger en rörd Peter Lindgren, vd för HSB Östergötland.

Kunglig rundvandring vid nya HSB-bostäder
– Det har varit en fantastisk förmiddag med ceremoni, lunch och rundvandring på Folkets Parkområdet här i Linköping. Kungen visade stort intresse för våra boendefrågor och nya bostäder vilket gör oss extra glada idag, säger en stolt Mariethe Larsson, ordförande HSB Östergötland.

Goda förebilder från privat och offentlig sektor
Utmärkelsen Svensk Kvalitet är Sveriges mest prestigefyllda utmärkelse för framgångsrikt kvalitetsarbete inom organisationer . SIQ fokuserar på att finna och visa upp goda förebilder inom både privat och offentlig sektor. Förutom HSB Östergötland, så tilldelades även Glada Hudikgymnasiet i Hudiksvall Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2013 vid en ceremoni 3 april.