Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ännu ett lyckat Bostadsrättsligt seminarium har ägt rum

26 oktober 2015 Ännu ett fullmatat och intressant Bostadsrättsligt seminarium har gått av stapeln. Styrelsemedlemmar från hela Skåne deltog och fick, efter avslutad dag, med sig nya kunskaper och insikter. 

Drygt 25 deltagare hade samlats i Utbildningssalen på Gnejsvägen 17 i Lund för att ta del av höstens Bostadsrättsliga seminarium. HSB Skånes tre jurister, Catrin Holmström, Anneli Hogart Palm och Carl Henrik Stenmarker behandlade aktuella ämnen så som Likhetsprincipen, Aktuella styrelsefrågor och Kompetensfördelning mellan styrelse och stämma. 

Deltagarna var engagerade och ställde många bra frågor under dagen, vilket ledde till intressanta diskussioner med nya infallsvinklar. 
– Det här är fruktansvärt intressant och man kan aldrig få för mycket information av detta slaget, sade Åke Pettersson, ordförande i brf Haga i Påarp. 
Han menade även att det är viktigt att hålla sig uppdaterad i de juridiska frågorna och att det vid sådana här utbildningsdagar alltid dyker upp något nytt.

En annan deltagare på seminariet var Matz Svensson som arbetar som medlemsansvarig i HSB Nordvästra Skåne. Matz har vid flertalet gånger använt juristerna från HSB Skåne till bland annat internutbildningar och hjälp i juridiska frågor.
– Juristerna är skarpa. De är absolut de bästa och jag är lika nöjd varje gång jag varit i kontakt med dem, säger Matz, och fortsätter; har jag en medlemsförening som behöver hjälp med juridiska frågor så är det absolut juristerna hos HSB Skåne jag kontaktar.

Även Anneli Hogart Palm, jurist på HSB Skåne var nöjd med dagen.
– Det blir alltid så intressanta diskussioner vid dessa dagarna och det är kul när man märker att deltagarna verkligen får med sig något nytt och användbart hem säger hon.

Stort tack till alla deltagare som var med och bidrog till ännu ett lärorikt och intressant Bostadsrättsligt seminarium.