Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Byggstart för brf Pokalen i Lund

18 juni 2015 Nu sätter HSB Skåne spaden i marken och påbörjar byggnationen av brf Pokalen. Brf Pokalen kommer att vara belägen i det nya framväxande området Arenaparken i Lund, alldeles intill Sparbanken Skåne Arena och Lunds Stadspark.

Tomten som Brf Pokalen byggs på har ett attraktivt läge då den ligger endast ett stenkast från centrala Lund, med skolor, förskolor och bra kommunikationer alldeles runt hörnet. Fastigheten projekteras med Miljöbyggnad Silver, vilket innebär låg miljöbelastning, hög boendekomfort med naturliga materialval och att husen projekteras med högt ställda energikrav. Brf Pokalen beräknas vara inflyttningsklar under våren 2017.

Det första spadtaget för brf Pokalen tas onsdagen den 24 juni kl. 12.00 av Anders Almgren, ordförande i kommunstyrelsen, Lunds kommun, intill byggboden på Arenaparken i Lund.

De 42 lägenheterna som kommer att utgöra brf Pokalen har en storlek på 1 till 4 alternativt 5 rum och kök. Flexibilitet är inbyggt i många lägenhetsplaner, vilket gör att en familj kan bo här länge och anpassa boendet efter varierade behov över tiden. De båda huskropparnas fasader kommer att ha en djupt blågrön kulör ut mot gatan medan de in mot gården får ett ljusare uttryck. Samtliga uteplatser och balkonger kommer att vara belägna i västerläge och vetta in mot den gröna innergården. Boende i brf Pokalen får tillgång till både övernattningslägenhet och gemensamhetslokal, allt enligt HSB Standard.

På tomten där brf Pokalen kommer att uppföras har tidigare funnits parkeringsplatser. Intäkterna från den tidigare parkeringsplatsen har oavkortat skänkts till Min stora dag och BRIS. – Vårt CSR-arbete upphör inte för att vi bygger på tomten, säger Caroline Sellström, chef för Marknad och Nyproduktion på HSB Skåne. För varje lägenhet i brf Pokalen skänker HSB 1000 kronor till We Effect, fortsätter Caroline. Vi skänker dessutom årligen pengar till olika välgörande ändamål och genom evenemanget Barngalan, som vi arrangerar vartannat år på Sparbanken Skåne Arena i Lund uppmärksammar vi bland annat behovet av socialt engagemang av näringslivet, berättar Caroline och tillägger; genom detta arrangemang har vi även förmånen att stödja olika välgörande organisationer i samhället.

Byggfakta 

Arkitekt: Carsten Andersson arkitekter
Storlek: Lägenheter från 1–4 alt. 5 rum och kök
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Pris från: 1 295 000 kr
Månadsavgift från: 2 795 kr

Kontaktuppgifter

Caroline Sellström, affärsområdeschef marknad och nyproduktion HSB Skåne
tel. 0730- 78 84 97

Mer information om projektet