Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Forza – du är vad du ger

20 oktober 2015 HSB Uppsala drar nu igång en kampanj i samarbete med Uppsala Stadsmission. Textilåtervinningsboxar placeras ut på centrala platser runt om i Uppsala. Allt som samlas in – kläder, skor och handväskor – säljs sedan i Stadsmissionens second hand-butik och pengarna går oavkortat till Stadsmissionens verksamhet för utsatta människor i Uppsala.

 Vi vill att det ska vara enkelt att bidra till ett lite mänskligare Uppsala. Och med tanke på den rådande flyktingsituationen och en stundande vinter som inte är helt enkel för en hemlös, så känns det extra viktigt att vi gör en insats, säger Olov Nordin som ansvarar för kampanjen på HSB Uppsala.

Mellan den 19/10 – 2/11 är boxarna centralt utplacerade för att ge alla en möjlighet att bidra. Därefter flyttas boxarna till HSBs boenden och blir en permanent lösning som gagnar alla parter. HSBs medlemmar kan enkelt lämna sina kläder till återvinning och Uppsala Stadsmission får en ständig källa till kläder. Med satsningen vill HSB Uppsala ta ett ökat samhällsansvar och bidra med kläder och pengar till socialt utsatta i Uppsala. Dessutom leder den här insatsen till att människor som har svårt att ta sig in på den öppna arbetsmarknaden får arbetsträning i Stadsmissionens regi.

 Ett fint initiativ av HSB som vi mer än gärna stöttar. Många aktörer gör liknande punktinsatser, men det här är verkligen en hållbar, långsiktig lösning som vi tror kommer bli positiv för alla inblandade parter, säger Matilde Hardt, kommunikatör Uppsala Stadsmission.

 För oss som stor organisation känns det viktigt att ta ett socialt ansvar där vi verkar. Och vi vill involvera och engagera våra drygt 18 000 medlemmar i det arbetet. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket, säger Olov.

 Vårt arbete med att visa vilken skillnad alla vi medlemmar kan göra, kallar vi för Forza. Vi lyfter vår gemensamma kraft för att tillsammans åstadkomma bra saker. Vi vill också utmana alla medlemmar att komma med idéer kring hur vi tillsammans kan göra skillnad. Så fundera: vad vill du göra för att förbättra vårt samhälle? Din idé kan bli nästa kampanj, uppmanar Olov.

Är du intresserad och vill läsa mer? Gå in på hsb.se/uppsala/forza