Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg i samarbete för socialt företagande

17 augusti 2015 Den 31 augusti står HSB Göteborg värd för "Nyttigaste affären" på Stora sociala företagsdagen. Syftet är att främja synlighet för socialt företagande, just affärer som kombinerar affärsnytta med samhällsnytta något som idag sker i allt högre utsträckning. Samtidigt ser man till att inga resurser går förlorade och att allt håller sig inom ramen för den ordinarie verksamheten.

– Tillsammans med Coompanion tar vi på HSB Göteborg ytterligare ett steg för att skapa ett ännu mer kraftfullt hållbarhetsarbete och introducerar "Nyttigaste affären". Det är en utmärkelse för inspiratörer och ledstjärnor som visat hur samhällsnytta och affärsnytta går att kombinera – helt enkelt affärer som bidrar till ett bättre samhälle, säger Cecilia Lööf, Presschef och kommunikationsansvarig för hållbarhetsfrågor på HSB Göteborg.

Tjänster från kooperativa företag

– Istället för att enbart skänka pengar till företag som arbetar med människor som står långt utanför arbetsmarknaden, startar HSB Göteborg också ett samarbete i sann kooperativ anda för att köpa in tjänster av andra kooperativa företag med en social inriktning, säger Cecilia Lööf.

Det kan handla om att köpa in konferenstjänster, budtjänster eller andra typer av tjänster.

HSB Göteborg delar ut pris

Nyttigaste affären handlar det om att premiera företag som kan visa att affärsnytta och samhällsnytta går att kombinera inom ramen för verksamhet. Varje år kommer priset att delas ut till två aktörer som jobbar förtjänstfullt med detta. Vem som helst kan nominera och förutom äran, får vinnarna 20 000 kronor som de ska använda till att främja synligheten av socialt företagande.

Det allra första priset presenteras på Coompanions årligen återkommande Stora sociala företagsdag den 31 augusti på Svenska Mässan. Här ställer HSB Göteborg ut med budskap om arbetet för en hållbar samhälls- och företagsutveckling. Den 16 november är det dags för prisutdelning på CSR forum.

För mer information, kontakta:
Cecilia Lööf, Presschef och kommunikationsansvarig för hållbarhetsfrågor på HSB Göteborg.
Tel: 010-442 21 31 SMS: 0707 21 51 77
E-post: cecilia.loof@hsb.se

Detta är Nyttigaste Affären
Nyttigaste affären är en utmärkelse för inspiratörer och ledstjärnor som visat hur samhällsnytta och affärsnytta går att kombinera. Affärer som bidrar till ett bättre samhälle. Kriterier för att nominera är att minst en av aktörerna som vinner, drivs demokratiskt och har samhällsnytta som drivkraft.

Priset presenteras av Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg, under eventet Sociala företagsdagen. Här kan man även nominera till priset. Den 16 november kommer sedan priset delas ut i samband med CSR Forums tillställning.

Har du förslag på pristagare? Nominera senast tisdagen den 27 oktober genom att gå in på Nyttigaste affärens webbplats, nyttigasteaffaren.se, och fyll i formuläret.