Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Skåne satsar på ungdomsbostäder

17 mars 2015 För att möta den stora efterfrågan på bostäder för unga vuxna satsar HSB Skåne på nya ungdomsbostäder. – Vi vill ge ungdomar en chans att skapa sitt första boende, säger Ann Irebo, VD på HSB Skåne.

Fastigheten Påskalyckan ligger centralt belägen på en av Lunds bästa adresser, alldeles intill Clemenstorget. Det är en äldre fastighet som idag inrymmer såväl kontorslokaler som studentkorridor och hyresrätter. Nu utökas möjligheten för unga och studenter att bo i HSBs fastighetsbestånd.
– Planerna för fastigheten har funnits hela tiden, men nu har vi äntligen hittat en bra lösning som bidrar till en positiv utveckling av bostadsmarknaden för unga vuxna som vill bo i Lund, säger Ann Irebo.

Fastigheten, med sin äldre charm, är i ganska nergånget skick och i stort behov av renovering.
– Vi kommer att värna om fastighetens karaktär men modernisera bostäderna efter dagens boendestandard, fortsätter Ann Irebo.

De nya bostäderna kommer att få en boendeyta på 11-97 kvm och därmed bli bättre anpassade för yngre vuxna. Även de tidigare affärslokalerna kommer att bli bostäder, för att optimera såväl boendeytan som antalet lägenheter.

I dagsläget finns det flera tomma lokaler och lägenheter i fastigheten.
– Eftersom vi har haft planer på ungdomsbostäder i fastigheten sedan vi förvärvade den, har det varit en medveten strategi att inte hyra ut efterhand som lokaler och lägenheter har blivit lediga. Detta eftersom vi vill skapa så lite störningar för våra hyresgäster som möjligt, säger Ann Irebo.

De nuvarande hyresgästerna i fastigheten har blivit informerade och kommer under ombyggnationen att erbjudas ersättningsbostäder. Samtliga hyresgäster ges även möjlighet att flytta tillbaka till den nyrenoverade fastigheten när den står klar. De lägenheter som inte fylls av nuvarande hyresgäster kommer därefter att fördelas genom HSBs bostadskö.

Ombyggnationen beräknas starta augusti 2015 med förhoppning att vara klar under juli 2016. Renoveringen kommer att omfatta hela fastigheten på samma gång.

Vid frågor, kontakta HSB Skånes VD Ann Irebo, 046-210 84 60.

Media om vår satsning på ungdomsbostäder

Sydsvenska dagbladet
Skånska Dagbladet
Lokaltidningen Lund