Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Jobb på riktigt

01 december 2015 Det gäller att hitta startnyckeln och våga dra igång. Likaså att de får stanna på en och samma plats tillräckligt länge. Ingen vill vara arbetslös.

Ord räcker inte, vi behöver handla. En del av all klokskap som Seroj Ghazarni, utvecklingsledare på Göteborgs stad, som han delade med sig av. Här tillsammans med Alem Bennett, inspiratör och moderator.

Ja, ska vi sammanfatta den nionde Ansvarsstafetten som fastighetsservicebolaget Primär stor värd för så var det devisen "Jobb på riktigt" som stack ut. Att vända negativa trender var något som publiken fick konkreta bevis på när bland annat ett tiotal ungdomar stod på scen och vittnade om sin resa. Från utanförskap till gemenskap, från rastlöshet till skön trötthet när arbetsveckan var gjord var något som flera av de unga pratade om. Likaså att få känna sig behövd och framför allt bidra, få vara en del av samhället som tillför.

Här fick vi höra om hur de unga i dagens Sverige slussas från fas 1 till fas 2 och så vidare. Projekt läggs till projekt och man lyckas inte komma in på arbetsmarknaden på riktigt. Syftet med Primärs satsning är att samtliga unga de tar in också ska erbjudas en plats i trygghetssystemet. De ska helt enkelt ha en tillsvidare anställning när de går i mål och får jobb på riktigt i organisationen. Receptet vi fick till oss är att ta in en större grupp, tänka utifrån och in. Gör en snabb intervjuprocess, fråga varje enskild person vad de är bra på och sedan placera dem utifrån kompetens.

Här berättade en av killarna om sin funktionsvariation och att Primär dragit fördel av denna. Nu var han placerad på kundtjänst där han trivdes och här fick använda sin sociala talang, att hjälpa kunder rätt in i organisationen.

Eftermiddagen avslutades med att HSB Göteborg tog tillbaka ansvarsstafetten hem till Johanneberg Science Park nästa år. Då ska den tionde Ansvarsstafetten firas, ett tillfälle som definitivt kommer att märkas av och förhoppningsvis skapa möjligheter för många att göra skillnad.

Följ allt som sägs och tycks om #Ansvarsstafetten i sociala medier.

Vill du veta mer, kontakta
Cecilia Lööf, Presschef och ansvarig för hållbarhetskommunikation på HSB Göteborg
E-post: cecilia.loof@hsb.se