Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Stämma med framtidstro

17 maj 2016

Ansvar med medlemsnytta som ledstjärna.

Det präglade inledningstalet av HSB Dalarnas ordförande Britt-Marie Södarv, i samband med föreningens stämma, som hölls vid Falu gruva den 16 maj.

Britt-Marie Södarv berörde tre huvudpunkter:

1) Bostadsbristen.

– Det är en mänsklig rättighet att ha tillgång till en bostad. Samhället måste ge bättre förutsättningar att bygga nya bostäder, sa Britt-Marie Södarv och nämnde bland annat HSB Dalarnas nuvarande byggprojekt i Högbo i Falun, som innebär produktion av 14 nya lägenheter. De flesta av dem är redan sålda.

2) Avsättningar för framtida ägarbonus.

Styrelsen har beslutat att avsätta en ägarbonus med 500 000 kr för framtida utbetalning utifrån köpta tjänster av HSB Dalarna och dess dotterbolag.

– Vi vill vara försiktiga och ha medel för kommande år som också präglas av vår IT-satsning, sa hon.

3) Styrelsearbete.

Allt färre är intresserade att engagera sig och arbeta i bostadsrättsföreningarnas styrelser.

– Det är ett stort problem, sa Britt-Marie Södarv och nämnde tankar om höjda ersättningar till förtroendevalda.

 

Utökad valberedning

Ett konkret förslag, som klubbades igenom, var att antalet ledamöter i valberedningen för HSB Dalarna ska ökas från tre till fyra ledamöter.

HSB Dalarnas VD, Maria Engholm, höll ett engagerande tal som skapade framtidstro och ekonomichefen Lars Arktedius berättade att prognosen för resultatet 2016 är ett positivt resultat på 2,9 miljoner kronor.

Roland Hägg avtackades efter många års arbete i HSB Dalarnas styrelse. Han ersätts nu i styrelsen av Inger Boberg, Avesta.

 

Svan föreläste

Innan själva stämman började hade skidprofilen Julia Svan, 23, ett uppskattat föredrag som handlade om hur det är att vara dotter till Gunde Svan.

Hon berättade också hur det var att först känna sig som stark skidåkare med framtidsdrömmar, för att sedan sänkas av en twar-sjukdom och den långa vägen tillbaka till toppen av skideliten.

Det var en uppskattad föreläsning och det märktes inte att detta var en av hennes första föreläsningar någonsin, men säkert inte den sista.  

 

En mässa

Ett spännande inslag på stämman var den mässa som välkomnade deltagarna. Det var en mässa som på ett personligt sätt visade hela HSB Dalarnas breda utbud av tjänster.

Där fanns också representanter från Svensk Fastighetsförmedling och Länsförsäkringar i Dalarna. Två starka partners för HSB Dalarna.

I Dalarna har 91 av 107 medlemmar sina fastighetsförsäkringar hos Länsförsäkringar Dalarna och samtidigt har Svensk Fastighetsförmedling många uppdrag från HSB Dalarna.

Här var det många igenkännande reaktioner.