Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Styrelsekonferensen 2017 – stort tack!

09 oktober 2017 I helgen som gick hade vi den årliga styrelsekonferensen på Ystad Saltsjöbad. Fredagen 6 oktober och lördagen 7 oktober bjöd på såväl intressanta föreläsningar som givande kunskapsutbyten.

Styrelsekonferensen på Ystad Saltsjöbad brukar vara en av årets höjdpunkter och även i år kan vi konstatera en riktigt lyckad tillställning. Det genomgående temat för året var miljö, vilket gick som en röd tråd genom föredragen.

Fredagen inleddes med en ägardialog och fortsatte sedan med en föreläsning i rafflande tempo av Henrik Mitelman. Henrik pratade om möjligheterna i världsekonomin och blandade mycket allvar med en skämtsam ton. Därefter tog Anders Schack vid, med en genomgång av den nya elsäkerhetslagen, ett föredrag som bjöd in till många frågor och bra diskussioner. 

Efter fredagens lunch berättade Pär Holmgren om hur ekologi, energi och ekonomi hänger samman och hur vi, som privatperson och företag/förening, bör fundera och planera framåt för att vi ska få ett mer hållbart samhälle. Fredagen fortsatte sedan med diskussionsfrågor inom ekonomi och juridik, frågor som också syftade till att ge utbyten av olika slag mellan deltagarna och personal på HSB Skåne. Många intressanta diskussioner dök upp under dagen.

Traditionsenligt korades även Årets bostadsrättsförening, ett pris som i år delades ut till såväl brf Sting som brf Charlottsborg i Kristianstad för deras gemensamma arbete för ett tryggare område. Även Årets granne korades – en granne som fått flertalet nomineringar – Göran Dahlqvist från brf Trollenäs i Eslöv. En del av Görans gedigna insats i sin förening, i samband med branden i brf Trollenäs, har du kunnat läsa om i tidigare nummer av HSB Uppdraget och Hemma i HSB. Stort grattis till såväl Årets bostadsrättsföreningar som Årets granne 2017.

Fredagskvällen avslutades med god mat, fartfylld underhållning och efterföljande dans.

Lördagen bjöd på en gripande och färgstark föreläsning av Mattias Klum, naturfotograf med omfattande uppdrag för bland andra National Geographic. Föredraget gav utrymme för flertalet frågor och vi alla lämnade troligen konferensen med budskapet att vi alla måste ta ansvar och hjälpas åt att stoppa klimatförändringarna nu genom att bland annat se över den egna konsumtionen och vilken miljöpåverkan den gör. 

Precis som tidigare var årets upplaga av styrelsekonferensen i Ystad fullbokad och engagerade deltagare, intressanta föreläsningar och bra diskussioner var komponenter som tillsammans bidrog till ännu en riktigt lyckad Styrelsekonferens. 

Vi tackar alla fantastiska deltagare för ert engagemang och hoppas att vi ses igen på konferensen nästa år.