Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Skåne arrangerade bostadspolitisk debatt i Lund

30 augusti 2018 Onsdagen 29 augusti drabbade tio kommunpolitiker i Lund samman i en bostadspolitisk debatt. Bakom arrangemanget stod HSB Skåne, vars målsättning var att lyfta den bostadspolitiska frågan upp på agendan och belysa den problematiska bostadssituationen i Lund.

Under ledning av Johan Wester gick den bostadspolitiska debatten av stapeln på Mejeriet i Lund. Drygt 90 personer hade tagit plats i lokalen för att lyssna till partiernas ståndpunkter när det gäller bostadssituationen i Lund. Trots att många svåra frågor debatterades bjöds publiken på en hel del skratt då Johan Wester, stundtals med glimten i ögat, fördelade ordet och satte press på debattörerna.

Publiken som var på plats denna kväll kunde bland annat få svar på allt från vilken bostadspolitisk fråga som varje parti anser vara den viktigaste till vilken insats som anses vara den viktigaste för att lösa bostadsproblematiken. Även andra nationella och lokala bostadsfrågor avhandlades under kvällen och besökarna fick en bild av var partierna står i frågan om markanvisningar, bebyggelse på åkermark, förtätning av centrala Lund, möjlighet att bygga på höjden samt vad som skulle kunna främja flyttkedjan. Även Lunds framtida utveckling och om det är en självklarhet att Lund ska växa eller ej debatterades.

Debatten pågick strax över två timmar och efter denna kunde förhoppningsvis besökarna gå hem med fler svar än när de kom. Förhoppningsvis fick de också en tydligare bild om hur de olika partierna anser att bostadsproblematiken i Lund ska lösas.