Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Outnyttjade lokaler blir nya bostäder

13 april 2018 HSB Stockholm har introducerat de nya tjänsterna för att fastighetsutveckla sin eller sina fastigheter för att hitta nya intäkter genom ombyggnation av oanvända ytor eller försäljning av oexploaterad mark. Två föreningar har nu valt att tillsammans med HSB Stockholm utveckla sina fastigheter, redo för ombyggnationer, och med hjälp av dem kommer vi att kunna erbjuda lägenheter till våra bosparare.

I höstas blev Henrik Wahren, projektchef på Fastigheter, kontaktad av föreningen HSB brf Mörbylund 11-15 för hjälp med att utreda föreningens möjligheter till att hyra ut eller bygga lägenheter av de ytor som tidigare fungerat både som kontor och förskola.

- Vi utreder tillsammans med föreningen om att göra en ombyggnation av kontorets ytor till nya bostäder, vilket kan bli 15 stycken ettor. Vinsten kommer att delas med föreningen och det blir en win-win-situation för alla, säger Henrik Wahren. Om föreningsstämman tar beslut om att bygga om lokalerna till lägenheter kommer dessa stå klara till våren/sommaren 2019. 

I samtal med föreningen framkom att ett helt våningsplan där ett tidigare vårdboende i kommunens regi på bottenvåningen stod tomt, dessa har vi nu förvärvat av föreningen. Ytan vi har förvärvat kommer byggas om till 21 st nya lägenheter (12 st 1:or och 9 st 2:or). Vår förhoppning är att de 21 lägenheterna ska stå klara till årsskiftet 2018/2019. Försäljningen av lägenheterna kommer att starta nu till hösten. Från att ha haft 192 lägenheter kommer föreningen ha 213 lägenheter. Affären kommer ge föreningen både ett kapitaltillskott samt ökade avgiftsintäkter.

I HSB brf Hejaren 2 i Sundbyberg förvärvar vi en råvind och kommer producera åtta stycken ettor mellan 22-34 kvadratmeter. Intäkterna kommer föreningen att använda till renovering av fastigheten, bland annat upprustning av tvättstugan, byte av fönster, elstambyte, med mera och samtidigt kommer de kunna sänka avgiften. Produktionen sker genom projektchef Krister Norlin. Försäljning startar till sommaren.

HSB Stockholm har lanserat tjänster som erbjuder föreningar att bygga om oanvända ytor och på så sätt få ökade hyresintäkter.