Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

5 steg till en blomstrande uteplats eller balkong

03 juni 2019 Sommaren är snart här och framöver kommer vi kunna njuta av många stunder på vår balkong eller uteplats. Vi ger dig tipsen som hjälper dig att göra din balkong eller uteplats till en blomstrande oas.
  1. ANVÄND HELA UTRYMMET
    Tänk inte bara golvyta - tänk höjd och kubik också! Använd amplar, odla uppifrån eller vertikalt i hyllsystem och saker som klättrar eller hänger ner. Det gör att man fort får en underbar rumslighet på uteplatsen.

  2. BLANDA BLOMMOR OCH ÄTBART
    Det år lätt att blanda enkla ätbara saker, som jordgubbar i amplar, med det blomstrande. Det finns så mycket roligt man kan odla i mindre skala, exempelvis kryddor! Att gå ut och plocka egen koriander, basilika, persilja och gräslök är så enkelt och gott!

  3. PLANTERA I STORA KÄRL
    Gå gärna upp en dimension när du väljer kruka, men välj inte de allra tyngsta. Lägg lecakulor eller kottar i botten och fyll på med bra jord, gärna urnjord (u-jord). Glöm inte fylla på med flytande näring under säsongen.

  4. KÖP SOMMARBLOMSTER PÅ KRUKA
    Köp svenskodlade blommor på kruka och plantera ut i egna kärl. De växer ihop under säsongen, så även om det kan se lite tanigt ut i början så blir det mycket sedan. Pensé och tagetes är exempel på växter där du får mycket för pengarna.

  5. GLÖM INTE BELYSNINGEN
    Testa att punktbelysa någon blomma, eller använd en liten ljusslinga eller tända ljus som stämningsbelysning. Man kan göra mycket med en stormlykta och du behöver inte ha äkta stearinljus heller, det finns både batteri- och solcellsdrivna. Det gör så mycket att hela balkongen får ljuskällor.

TIPS!
Glöm inte fylla på med näring. Det finns koncentrerad, ekologisk växtnäring på flaska.