Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Budgetworkshop på HSB Stockholm

17 december 2019 Under november månad erbjöd HSB Stockholm sina bostadsrättsföreningar att delta i budgetworkshops. Vid totalt 14 kvällar tog våra medarbetare emot hela 78 bostadsrättsföreningar och 420 styrelseledamöter, som tog tillfället i akt att besöka Fleminggatan för gå igenom och fastställa sin budget.

Kommande års budget, mingel och möjligheten att knyta kontakter var centralt under kvällarna i november där medarbetare och styrelseledamöter samlades för årets budgetworkshop. Nytt för i år var att vissa kvällar inleddes med en kortare temaföreläsning med intressantana ämnen såsom underhållsplan, ekonomiska nyckeltal, låneförvaltning, webbsidan som kommunikationskanal, energisparande åtgärder och bygga om, bygga till eller renovera.

Varje förening hade tillsammans med sin ekonom hela kvällen till förfogande för att grundligt gå igenom sin budget. Representanter från övriga förvaltningsenheter var också närvarande för övriga spontana frågor.

Mat och dryck under trevliga former gör budgetarbetet lättsamt och roligt – någonting som vi ser är mycket uppskattat hos våra bostadsrättsföreningar!

Anna Rosquist, ekonom på avdelningen Ekonomi & Analys och en del av projektgruppen för HSB Stockholms budgetworkshop är nöjd med årets upplaga:

- Många föreningar återkommer varje år till vår budgetworkshop vilket vi tycker talar sitt tydliga språk. Flera föreningar tycker att det är ett väl utvecklat koncept och att detta är ett utmärkt tillfälle att få inblick i och kunna förstå budgetarbetet, säger hon.