Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Att bospara i fonder

20 oktober 2020 Oavsett vilket slags boende vi drömmer om i framtiden, behöver de flesta av oss spara till det i någon form. Fonder är ett alternativ som kan ge något högre avkastning för dem som är villiga att ta större risk i sitt sparande.

Ett bosparande i fonder medför en lite högre risk än ett traditionellt sparkonto, men i gengäld har du möjlighet att få en högre avkastning på ditt sparkapital. Ett månadssparande i fonder i HSB Depå är ett bra alternativ för dig som har en längre sparhorisont och inte behöver använda sparpengarna de närmaste åren. HSBs nya bosparande i Danske Bank innehåller ett utökat utbud av fonder och du som öppnar eller redan har ett HSB Bosparkonto kan enkelt öppna en HSB Depå och komma i gång med ett fondsparande.

Du som vill fondspara i HSB Depå behöver vara HSB-medlem och ha ett bosparkonto och HSB Depå i Danske Bank. När du sparar i fonder erhåller du bosparpoäng, oavsett hur ditt sparande utvecklas. Att månadsspara i fonder innebär en relativt jämn utveckling över tid eftersom du köper andelar i fonder både vid uppgång och nedgång på börsen och därmed slipper oroa dig för att du investerar hela ditt sparande vid ”fel” tidpunkt. Kom ihåg att du kan välja fonder med olika hållbarhetsprofiler, investeringsstil och risknivå.

Vill du lägga upp ett månadssparande till HSB Bospar från ett annat konto än i Danske Bank så gör du det från den bank du vill föra över pengar från och anger ditt Bosparkonto som mottagarkonto. Vill du sedan månadsspara i fonder startar du det i Danske Banks internetbank. Pengarna investeras då automatiskt från Bosparkontot till HSB Depå varje månad och placeras i de fonder du valt enligt den fördelning du bestämt.

Mer information om vilka av de 13 olika fonderna som passar just dig finns på danskebank.se/hsbdepa. Där kan du också se en film om fondsparande, samt få ytterligare tips om hur du kan tänka kring val av fonder. Där hittar du också en räknesnurra som du kan använda för att räkna på ditt sparande och se utfallen av de olika sparformerna.

Kom ihåg

…att du som har ditt bosparande i Swedbank idag, måste flytta ditt bosparande till Danske Bank först. Byt bank på hsb.se/nyttbosparande

HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank. Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och garantifonden.dk. Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.