Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Utemiljökonsulten Kajsa Falkman firar tio år på HSB Stockholm

16 juli 2020 Det var ett givet val för Kajsa Falkman att söka sig till en karriär inom trädgård och utemiljö. Hon har haft ett stort intresse för naturen hela livet och konstaterar att hon hamnade rätt när hon kom till HSB Stockholm.
– Det är otroligt givande att få praktisera mina kunskaper i en organisation som ger så mycket frihet under ansvar. Jag ställs inför nya utmaningar och uppmuntras till att utvecklas, säger Kajsa.

Att vara utemiljökonsult på avdelningen Strategisk förvaltning på HSB Stockholm innebär en varierande roll där Kajsa får möjligheten att förverkliga kundernas idéer och visioner om omgivningarna de vistas i. Som utemiljökonsult är hon med från den första skissen till det färdiga resultatet. Uppdragen kan variera från att till exempel utveckla en grillplats till att planera upprustningen av en hel innergård. 

– Det är ett varierande arbete och det är väldigt kul att vara med på hela resan och se slutresultatet växa fram. Utemiljön engagerar allt fler och under Corona-pandemin märks det extra tydligt hur viktig den är för de boende. Under isoleringen blir utemiljön nästan som ett förlängt vardagsrum, säger Kajsa.

Under sina tio år på HSB Stockholm har Kajsa provat på flera roller. Hon började som skötselspecialist i Kungsängen och gick därefter vidare till att upprätta skötselplaner som ett stöd åt förvaltningen innan den nuvarande rollen som utemiljökonsult. Möjligheten till fortbildning, nya utmaningar och frihet under ansvar lyfts fram som några av skälen till att hon trivs så bra.

– En stor anledning till att jag har stannat inom HSB Stockholm så länge är att jag har haft så stora utvecklingsmöjligheter och varierande arbetsuppgifter. Jag har haft bra stöttning från chefer och kunnat driva igenom idéer. Det bottnar i ett engagerat och lyhört ledarskap som har gett möjligheter till det, säger Kajsa. 

Hon lyfter även fram sina kollegor och den fina gemenskapen och betonar hur viktigt det är att alltid kunna få hjälp och stöttning.

– Vår arbetskultur är prestigelös och jag känner att jag alltid kan ställa frågor och ta del av mina kollegors erfarenheter och kompetenser, säger Kajsa.

Vd:n på praktik

Ytterligare ett exempel på den engagerade kulturen inom organisationen är att Kajsa i somras fick ta emot vd:n Anders Svensson som praktikant. Under en heldag fick han följa med på ett studiebesök hos Brf Gäddan i Tyresö och med stor nyfikenhet ta del av de arbetsinsatser som gjordes i utemiljön. 

– Det var väldigt roligt att få besök av Anders och det kändes smickrande att han besökte just vår avdelning, som är ganska liten. Han visade stort intresse och det kändes värdefullt att ge honom en fördjupad inblick i vårt arbete med utemiljön, som ofta är mycket mer mångsidigt än många kanske tror, avslutar Kajsa.