Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Eko-rabatt på miljömärkta bolån

08 april 2014 Ekobanken, som vilar på etiska värderingar, ger hållbarhetsrabatt på lån till bostäder som är certifierade som Miljöbyggnad. HSB samarbetar med Sweden Green Building Council som utfärdar Miljöbyggnad.

Kunder med bolån hos Ekobanken får nu en rörlig ränta på 2,25 procent om deras boende är certifierat Miljöbyggnad silver eller guld. Ett rörligt bolån i Ekobanken på 1 miljon kr blir därmed 3 000 kr billigare per år, skatteavdrag inräknat, jämfört med de tio största bankernas listpriser, enligt en jämförelse på Compricer i mitten av april.

HSB bygger grönt och hållbart
Miljöbyggnad administreras av Sweden Green Building Council som verkar för grönt byggande och för att utveckla och påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen. HSB har som ambition att all nyproduktion ska klassas enligt Miljöbyggnad Silver som är ett kvitto på kvalitet och hållbart byggande Miljöcertifieringen är ett led i HSBs centrala strategi att minska koldioxidutsläppen med 50 procent från år 2008 fram till år 2023.