Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Miljöfrågor i fokus på Climate-KIC-dagen

10 juni 2014 Är du intresserad av framtidsfrågor om miljö och hållbarhet? Då är Climate-KIC-dagen på Chalmers 12 juni något för dig. Ett av ämnena för dagen är bland annat HSB Living Lab, som ingår i ett av Chalmers flaggskeppsprojekt för framtidens hållbara boende.

För sex år sedan beslutade EU-parlamentet att bilda EIT, European Institution of Innovation and Technology. I dag arbetar ett 50-tal administratörer på högkvarteret i Ungern, medan verksamheterna är spridda över Europa. Chalmers deltar sedan ungefär ett år tillbaka i ett av EIT:s tre huvudsakliga verksamhetsområden: Climate-KIC där KIC står för Knowledge & Innovation Community.

Hållbar miljö ger arbetstillfällen
– Drivkraften för Climate-KIC är en hållbar miljö på lång sikt. Det handlar dels om att minska koldioxidutsläppen, men också om att lösa andra miljöproblem som har negativa effekter på människor och samhälle. Samtidigt skapar vi nya arbetstillfällen, säger Greg Morrison, professor i bygg- och miljöteknik på Chalmers.

HSB Living Lab genererar ny kunskap
I fjol utannonserade EIT tre flaggskeppsprojekt. Ett av dem kallas BTA, Building Technology Accelerator, där Chalmers arbetar genom Johanneberg Science Park med HSB Living Lab som byggs på Chalmers campusområde.
– BTA är ett enormt projekt där massor av forskare och doktorander ingår. Det är naturligtvis bra både för HSB och för alla andra som är involverade i HSB Living Lab att få tillgång till all ny kunskap som tas fram där, säger Greg Morrison.

Halvdag på Chalmers 12 juni
Halvdagen på Chalmers 12 juni har rubriken ”Business and knowledge in the Climate-KIC”. Chefen för Climate-KIC:s nordiska center Susanne Pedersen och Göteborgs kommunstyrelses ordförande Anneli Hulthén kommer att delta. Liksom Ulrika Franke vd på Tyréns och Chalmers rektor Karin Markides.
Under dagen blir det en paneldiskussion med inbjudna experter och en presentation av initiativ som Chalmers skulle kunna ta i miljöarbetet.
Arrangemanget är gratis och öppet för alla intresserade. Klicka här för fullständigt program och registrering.