Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Living Lab visar framtidens boende på Vetenskapsfestivalen i Göteborg

16 april 2015 Framtidens boende har en hel del gemensamt med hur astronauters vardag i rymden – hållbart och energisnålt. På Vetenskapsfestivalen i Göteborg möter besökarna representanter för HSB Living Lab och kan samtidigt passa på att ta en selfie som astronaut.

Under Vetenskapsfestivalen i Göteborg är HSB Living Lab på plats för att svara på frågor om hur människor kommer att bo om 20 år, om vi tvättar utan vatten och hur våra hem ser ut.
– Vi är på plats på Nordstadstorget den 16–17 april och då kan alla som besöker oss ta en selfie som astronaut, berättar Cecilia Lööf, presschef på HSB Göteborg.

Selfie som astronaut

Vid en stor skärm med HSB Living Lab kan besökarna ta en selfie i rollen som astronaut.
– Om man ska titta på framtidens boende, så ska man studera dem som bor under lika extrema förhållanden som astronauter i rymden, säger Cecilia Lööf.
– Nasa, den amerikanska rymdstyrelsen, är mycket intresserade av frågor om att hushålla med vatten, värme och energi. Deras experter är några av dem vi delar erfarenheterna med från HSB Living Lab.

Asseiy fick kontakt med Nasa

Besökarna till HSB Living Lab på Vetenskapsfestivalen är allt från barnfamiljer, till ungdomar och äldre. Många studenter är intresserade, däribland Assiey Suer, rymdforskare från Luleå Tekniska Högskola som passade på att ta en selfie och lägga upp Instagram.
– Hon var väldigt intresserad av HSB Living Lab och hennes besök här slutade med att vi satte henne i kontakt med Larry Toups, utvecklingschef på Nasa, som vi samarbetar med.

Ta en selfie som astronaut

Vill du också veta mer om framtidens boende och ta en selfie som astronaut? Då är det bara att bege sig till Nordstadstorget i Göteborg där HSB Living Lab finns torsdag 16 april och fredag 17 april mellan kl 10–17. Se andras selfies på #HSBLivingLab.

300 olika programpunkter på Vetenskapsfestivalen

Vetenskapsfestivalen i Göteborg är ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang och pågår fram 15–19 april i Nordstan. Årets tema ”Liv och död” har 300 olika programpunkter med allt från hur havstulpaner förökar sig till överlevnad och kannibalism och dödliga skönheter i mikroformat. Huvudmän för Vetenskapsfestivalen är Chalmers, Göteborgs universitet, Vetenskapsrådet, KK-stiftelsen och Näringslivsgruppen Göteborg & Co.