Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB medlem i FN:s Global Compact

21 december 2018 HSB Riksförbund har nu tagit ännu ett steg i sitt strategiska hållbarhetsarbete och blivit medlem i FN-nätverket Global Compact. Tillsammans med runt 10 000 andra organisationer världen över ska HSB arbeta utifrån tio hållbarhetsprinciper.
HSB medlem i FN:s Global Compact

– Det är med stor stolthet som vi stöttar världens största hållbarhetsinitiativ för näringsliv och andra typer av organisationer. Global Compacts principer ringar in de centrala frågorna för en hållbar framtid, säger Sofia Hagman, avdelningschef hållbarhet och public affairs HSB Riksförbund.

FN:s dåvarande generalsekreterare Kofi Annan bildade Global Compact 1999. Tio internationella principer slogs fast kring mänskliga rättigheter, miljö, korruption och arbetsrättsliga frågor. Idag har nära 10 000 organisationer världen över, från det privata näringslivet, civilsamhället och andra typer av organisationer, anslutit sig till initiativet.

Principerna ska genomsyra allt

HSB Riksförbund förbinder sig som medlemmar bland annat att arbeta för att införliva de tio principerna i strategin och i förlängningen i hela vår verksamhet. Det är ett arbete som redan är på god väg.

– Vi arbetar kontinuerligt med att förstärka vårt hållbarhetsarbete. Vi har tydliga fokusområden i vår gemensamma strategi för hur vi ska arbeta med resurseffektivitet, minska vår klimatpåverkan och öka vår andel hållbara tjänster och produkter. Vi ska också öka mångfalden, både som arbetsgivare men även utifrån ett samhällsperspektiv, säger Sofia Hagman.

Uppförandekod för god etik
För att fånga en god affärsetik och arbeta proaktivt mot korruption har HSB också uppdaterat sin uppförandekod för medarbetare och den församarbetspartners och leverantörer. HSB har även infört ett leverantörsbedömningsverktyg där leverantörerna får frågor om hur de arbetar aktivt med mänskliga rättigheter och miljöaspekter.