Nya lägenhetsdörrar, lås och postboxar

25 maj 2020 Vår dörrar till lägenheterna har passerat bäst före datum och behöver bytas ut. I samband med dörrbytet kommer också låsen att bytas ut och postboxar kommer att installeras i trapphusen.

 

Nu är arbetet med att byta våra dörrar igång!

Du kommer att få ett meddelande i brevlådan innan det är dags att byta just din dörr. Styrelsen ligger på hantverkarna att förvarna i så god tid som möjligt

De nya dörrarna kommer att leva upp till dagens standard gällande säkerhet, brandskydd och ljudoisolering.

I samband med dörrbytet kommer också våra lås att bytas ut, främst av säkerhets skäl. De nya låsen kommer att delas ut undr vecka 18.

När det är dags för byte av dörr i din lägenhet skall du lägga det nya låset och en nyckel bakom dörren så att hantverkarna kan sätta in låset. Tänk på att inte lämna alla nycklar tilsammans med låset så att du kan komma in ifall du inte är hemma under själva dörrbytet. Hantverkarna behöver en nyckel för att säkerställa att allt fungerar.

Släng inte alla gamla nycklar! Låsen till balkong/altandörrarna byts inte ut. Dessutom kommer låsen till tvättstugorna bytas efter alla lägenhetsdörrar -

I de nya nycklarna sitter en "tagg" (brickan som låser up ytterdörrarna) inbyggd som kommer att ersätta de gamla tagggarna. Med tagfunktionen kommer du in i ytterdörr och tvättstugor. (när låsen till tvättstugorna är bytta, se ovan)

De nya dörrarna kommer inte att ha något postfack. Istället kommer posten att leveras i personliga postboxar i éntreerna. Postboxskåpen är förberedda för paketleveranser men den funktionen är inte tillgänglig initialt. Det kan bli så att din dörr byts ut innan postfacken är driftsatta. Posten kommer då att lägga försändelserna i tidningshållaren utanför din dörr. Vi beklagar detta, men även våra installatörer kämpar med bemanning i dessa tider. Be gärna en granne om hjälp att ta hand om posten om du/ni inte kommer tt vara hemma under en längre tid.

Alla lägenheter kommer att få en tidningshållare uppsatt utanför sin lägenhet så ingen behöver gå ner i éntren för att hämta morgontidningen.

Läs mer om de nya dörrarna på: https://www.daloc.se/

och mer om låsen hittar du här: https://www.iloq.com/

 

 

 

 

Dags att byta dörrar

Läs mer under fliken "Nyheter"