Fönsterbyte

18 januari 2017

Våra fönster och balkongdörrar har passerat pensionsåldern och styrelsen har börjat titta på vilka möjligheter vi har att byta.

Modellen av fönster som vi har fastnat för är ett så kallat vridfönster, dvs ett 3-glasfönster som öppnas i nerkant och utåt (den typ som grannfastigheten på Norrsvängen har). Fördelarna är enklare skötsel med bara två sidor att putsa och fönstret är helt omsvängbart. Vi får en bättre ljudisolering och minskat drag från fönstret. Dessutom bör lägenhetens värde öka.

Fönstren ska likna våra gamla så mycket som möjligt och är utförda med aluminium på utsidan och trä på insidan. Alla fönster och balkongdörrar levereras med persienner.

Vi har tagit in ett antal offerter på denna typ av fönster och det visar sig att kostnaden hamnar på cirka 8 milj kr. Beloppet stämmer väl överens med vad vi har avsatt i underhållsplanen och därmed behövs inte någon avgiftshöjning.

 

Föreningen har idag ca 4 milj i kassan, det saknas alltså 4 milj för att kunna genomföra bytet nu. Styrelsen ser följande alternativ:

1 Vänta i 6-7 år när vi har samlat in resterande pengar i kassan

2 Låna 4 milj och genomföra fönsterbytet snarast.

 

Om vi lånar pengarna och räknar med 6-7 års avbetalningstid blir totala merkostnaden ca 180.000 kr, men å andra sidan får vi alla fördelar direkt.

 

Vi vill att du som medlem funderar över detta, idag är vi helt skuldfria och det tas ofta fram i mäklarannonserna, men nya fönster har ju också ett värde.

Lämna din åsikt här.

Torsdagen den 16 februari kl 18.00 – 19.00 har vi ett informationsmöte i samlingslokalen där du kan få lämna synpunkter och förhoppningsvis få svar på en del frågor kring fönsterbytet.

 

Lars/Styrelsen Ollonborren