Injustering av värmesystem

19 augusti 2015 I slutet på vecka 34 påbörjas arbetet att injustera vårt värmesystem. Detta kräver att hantverkarna kommer åt varje element i varje lägenhet och källare. OBS! Om du inte är hemma behöver vi gå in med huvudnyckel.

Tanken med injusteringen är att de lägenheter som i dag är för kalla kommer att få del av den värme som några har för mycket av. Målsättningen är att alla ska ha 21 grader. Förhoppningsvis kommer det också att leda till att vi kan sänka vår fjärrvärmenota då vi dag delvis ”eldar för kråkorna”.

Vad ska göras?

Imtec, vår vanliga leverantör av VVS, har fått förtroendet att göra delar av detta arbete.

Först tappas systemet på vatten, sen byts ventilen på samtliga element i alla utrymmen och vattnet fylls på igen.

Resterande arbeten utförs av DeltaP, ett mindre företag som är specialister på injustering. Återigen får samtliga element besök och justering av ventilen görs och de tillfälliga röda rattarna byts ut.

Detta innebär att samtliga lägenheter/lokaler kommer att beröras minst 3 gånger och är du inte hemma kommer vi att gå in med huvudnyckel.

När ska det göras?

Arbetet i lägenheter/lokaler påbörjas under vecka 35 och startar på Bjälbogatan 8, anslag kommer att sättas upp i trapphusen med mer detaljerad tidsplan. Imtec räknar med att klara av en trappuppgång/dag.

Vad ska du göra?

För att underlätta arbetet är det viktigt att ytan framför elementen är fri, gäller även källarlokaler.

Vi kommer att söka dig i bostaden för att informera mer om detta.

Godkännande

För att godkänna att vi går in med huvudnyckeln ifall du inte är hemma när injusteringen görs, fyll i talongen som du fick i brevlådan och lämnar tillbaka den brevlådan i vice värdsexpeditionen (källare till Bjälbogatan 4a).

Alternativt fyll i denna blankett.