Om Rotundan

Information om bostadsrättsföreningen Rotundan.

BRF ROTUNDAN - ETT NATURSKÖNT BOENDE NÄRA CITY

Folkets Park invigdes den 5 juni 1921 och förknippas med nöje och glädje. Under parkens senare år fört en slumrande tillvaro. Naturen har fått råda vilket skapat en unik karaktär med uppvuxen tallskog mitt i staden.

Brf Rotundan har 42 bostadsrättslägenheter, 2-4 rok i varierande storlekar. Lägenheterna är antingen genomgående med kök och vardagsrum som ett gemensamt sällskapsrum med utsikt i båda riktningarna. Eller med utsikt mot Tallgården och den natursköna omgivningen.

Arkitektens ord,
Brf Rotundan är belägen i gränsen till Tallgården i gamla Folkets Park, och är därför gestaltad med olika gatusida och parksida. Gatusidan har ett livligt volymspel med en mörk huvudkulör för att samspela med omgivande byggnader och Tallgården bakom huset. De ljusa trapphusen står som vakttorn mot den mörkare parken. Trapphusen delar också in fasaden i mindre enheter vilket ger en huset en trevlig skala i samspel med sina grannar och omgivningen. Parksidan är ljus och luftig med stora balkonger för att ge de boende maximalt utbyte av parken och vara en tydlig gräns för parken mot den andra sidan. Den ljusa fasaden och balkongerna lyser också upp och befolkar den lite mörkare parksidan.
Den privata gården övergår i Tallgården som kommer att upplevas som en parkmiljö ända fram till husliv. Lägenheterna är antingen genomgående med kök och vardagsrum som ett gemensamt sällskapsrum med utsikt i båda riktningarna. Eller med utsikt mot Tallgården och den natursköna omgivningen. Flera lägenheter har två balkonger för att ta tillvara kvalitéerna från både västra och östra sidan. Marklägenheterna har uteplats med trädäck och en bred trappa ned mot gården och Tallgården. Tallgården blir på det sättet en del av lägenheten.
Byggnaden är utrustad med solceller för att erbjuda miljövänlig el till de boende. Solcellerna ger dessutom byggnaden en tydlig miljöprofil att vara stolt över som boende.