Styrelsen informerar juli 2020

17 juli 2020

Laddboxar

 

Tidigt i våras informerade styrelsen om att föreningen skulle undersöka möjligheterna att installera laddboxar för laddning av elbilar i garagen. En ansökan om bidrag skickades till Naturvårdsverket och nu har besked kommit om att vi får bidrag till att installera laddboxar i 82 garage. Bidraget är på 50% av kostnaden för laddboxarna plus installation. 

Samtliga garage på Stenåldersgatan och flertalet på Bronsåldersgatan får laddboxar. En del av de garage som ligger på samma sida om Bronsåldersgatan som Ullstämma 1, är inte medtagna denna gång pga att elen till dessa garage kommer från en central i Ullstämma 1. Vi avser att ta upp frågan om en gemensam installation i både deras och i våra återstående garage.

Troligtvis startar arbetet under hösten. Vilken entreprenör det blir är inte bestämt.

 

 

Dörrbroms/dörrstopp till altandörren 

Många dörrbromsar på våra altandörrar börjar bli slitna. Bromsarna sitter i upptill på dörrarna med 4 alt. 6 skruvar. Det är ganska enkelt för den händige att byta den mot en ny och slippa riskera att dörren blåser upp okontrollerat.

Enligt §32 i stadgarna är det bostadsrättshavaren som har underhållsansvar för den här detaljen. Om du har en dålig dörrbroms så kan du med hjälp av informationen nedan åtgärda problemet.

 

 

Det finns både en vänster- och en högervariant av bromsen. Här bredvid ser du en bild på dörrens överdel. Låsaxeln ses i hålet  högst upp. Om det ser ut som på bilden – axeln är placerad lite till höger på plåten – då ska det vara en vänstermodell till din dörr. Vänster pga att man tänker sig se läget på axeln ovanifrån och från dörrens gångjärnssida. Då ligger axeln till vänster i bromslådan.

Den vänstra bilden ovan visar även den en vänstermodell.

Hittills har jag bara sett den varianten på axelplacering i vårt område.

OBS På grund av en felbeställning finns det en högermodell att tillgå, om någon skulle behöva en sådan. Hör i så fall av dig till mig.

 

Låsaxeln behöver kapas till rätt längd = den längd som den bortmonterade bromsens axel har. Hör av dig till mig, om du behöver hjälp med monteringen.

 

Efter tips från Ulf Johansson på Sten 30 bytte jag bromsen på vår altandörr. Jag köpte den på nätet från firma Leif Andersson. Den kallas där för fönsterbroms. Det finns flera andra firmor som säljer samma artikel, men jag har inte hittat någon billigare.

 

Beställningsinformation:

www.leifandersson.se

Fönsterbroms Fix 150/4 L=1100V

 

Pris ca 250 kr plus frakt. ca 110 kr

 

 

Kompostbehållare

Vill du överta en kompostbehållare? En av de boende i vårt område vill göra sig av med sin och undrar om någon är intresserad. Hör i så fall av dig till mig.