Styrelsen informerar maj 2019

26 juni 2019

Gräsklippningstider

Både gräs och ogräs växer så det knakar. Passa på och gör en insats för att hålla området lika fint som det var efter städdagen!

Områdeskartorna i lägenhetspärmen och på hemsidan (under Lägenhetspärm) visar vilket område du och dina närmaste grannar ansvarar för. Prata gärna ihop er om ett enkelt schema för hur ni delar upp arbetet med skötsel av gräsytor, grusgångar, lekplatser och rabatter över sommarveckorna.

page1image43565472

Ett allmänt skötselråd är klippa häcken regelbundet och att aldrig låta årsskotten bli längre än 10-15 cm. Då får ni en tät och välmående tomtavgränsare. Även bredden behöver hållas efter, speciellt gäller detta storväxta häckar som tujor som

Även ur trafiksäkerhetssynpunkt finns skäl att hålla höjden på grönskan nere. Säker trafik på bostadsgator kräver fri sikt i alla typer av korsningar.

Storväxta häckar som tujor har ett växtsätt som tar stort utrymme i alla ledder och kan breda ut sig såväl över grannens tomt som cykel- och gångvägar. Tänk därför på att hålla nere såväl bredd som höjd till rimliga proportioner.

”Ledsna” dörrhandtag

page1image43570256

I vårt område är det ganska många dörrhandtag som hänger p.g.a. att en fjäder i låset gått sönder. För att återställa handtaget till ursprungligt skick måste man ta ut och öppna låskistan, vilket är ett ganska pillrigt arbete.

Vi har kontaktat FF som åtar sig att utföra reparationen för ca 600 kr, förutsatt att vi samordnar så att de kan ta flera vid samma tillfälle. Anmäl till vicevärden senast den 10 juni om du vill ha handtaget fixat.

Nu när dörrarna strax är nymålade vore det väl snyggt med åtgärdade handtag!

OBS Lås, handtag, nycklar, gångjärn mm är den boendes ansvar enligt §31 i stadgarna.