Problem med brandvarnare

18 februari 2012 För något år sedan installerade föreningen brandvarnare i samtliga bostadsrätter. Installation och upphandling utfördes av HSB på styrelsens uppdrag. Upphandlingen omfattade följande: Underhållsfria brandvarnare med en livslängd på tio år samt installation av dessa i våra bostadsrätter.

Tyvärr visade det sig att den första leveransen var behäftad med allvarliga fel. Brandvarnarna gav falsklarm. Utbyte skedde då i hela vår förening. De nya brandvarnarna som HSB köpte in och installerade hade bara ett 5 årigt batteri installerat. Något som inte stämmer i enlighet med den upphandling som styrelsen har genomfört. Styrelsen kommer därför att kräva att samtliga batterier byts ut efter ca 5 år. Vad värre är så har ett stort antal brand­varnare gett larm redan efter bara 1 år om att batterierna är slut. Detta är inte acceptabelt och ska åtgärdas av HSB.

Det är av största vikt att om din brandvarnare inte fungerar som den ska så kontaktar du omgående Carl-Johan Svensson på HSB Östra på något av följande sätt:

Telefon: 011-21 51 54
E-post: carljohan.svensson@ostra.hsb.se

Kontrollera därför omgående att din brandvarnare fungerar som den ska och vid problem är det Carl-Johan som du kontaktar, detta gäller den brandvarnare som bilden ovan visar.

Jag vädjar till alla att vi tar dessa viktiga säkerhetsfrågor på största allvar!

Med vänliga hälsningar

Mats Nilstad
Vicevärd Brf Brudlyckan
Tfn 011-36 63 22