Vicevärd och ordförande flyttar från Brf Brudlyckan

04 februari 2012 Efter många trivsamma år i Bostadsrättsföreningen Brudlyckan kommer Mats Nilstad nu att flytta från vår fina förening. Han byter arbete och kan därför inte längre bo kvar. Styrelsen är informerad och HSB Östra likaså. Ett intensivt arbete har satts igång för att lösa en del praktiska frågor. Valberedningen, revisorer och styrelsen har träffats i ett första möte för att diskutera och hitta bra och hållbara lösningar, fler möten kommer att hållas innan alla pusselbitar faller på plats.

Under 2012 kommer flera stora och viktiga aktiviteter att genomföras. Här kan nämnas byte av fönster och balkongdörrar, byte av tv-distributör, problemen med grundsättningar i våra hus samt givetvis arbetet med de planerade övriga åtgärderna i vår underhållsplan. Mats vill ock­så passa på att nämna att det dagliga styrelsearbetet och förenings­frågorna också måste fortsätta att fungera. Likaså är det prioriterat att styrelsen fort­sätter att informera alla boende i vår förening om aktuella frågor. Det är Mats fulla övertygelse om att allt kommer att fortsätta fungera på bästa sätt och att den styrelse som vi som bor i Brf Brudlyckan har varit med och välja kommer att klara av uppgiften på ett utmärkt sätt.

På det senaste styrelsemötet enades vi om formerna för hur ett fortsatt arbete i styrelsen ska se ut. Fokus har varit på att vi ska ha samma höga kvalité även i fortsättningen på alla funktioner. En informationsfolder räknar vi med ska komma ut under mars månad där vi informerar hur vi har format det fortsatta arbetet. Kortfattat kan informeras:

· Ingen extra föreningsstämma behöver hållas för att Mats Nilstad (ordförande & vicevärd) flyttar och lämnar sina uppdrag.

· Styrelsen kommer att dela upp ordförandeuppdraget och vice­värdsuppdraget på två personer. En plan för hur styrelsen ska arbeta finns klar.

· En arbetsbeskrivning för vicevärd/förvaltare arbetas för att säkerställa att styrelsen får den kompetens som behövs. Ett krav är att personen i fråga ska ha kunskap om vår förening och våra fastigheter.

· Dokumentation och rutiner arbetas igenom så att den nya vice­värden/förvaltaren ska komma in i uppdraget snabbt. Överlämnandet sker under mars månad då kommer Mats Nilstad och den nya personen arbeta parallellt.

· Ett öppet möte kommer att hållas där ny ordförande, ny vicevärd/förvaltare och Mats Nilstad kommer att finnas tillgängliga och presentera oss för våra medlemmar.

Styrelsen kommer att informera så snart alla pusselbitar har fallit på plats. Fram till dess är det givetvis fortfarande vicevärd Mats Nilstad som alla kontaktar om det uppstår något problem eller några frågor.

Mats vill avsluta denna information med att tacka alla boende i vår förening och HSB Östra för det fina samarbetet och det förtroende som jag har haft under åren. Jag är absolut säker på att den lösning som styrelsen nu arbetar fram kommer att medföra att Bostadsrättsföreningen Brudlyckan kommer att även i fortsättningen ha en bra och fungerande verksamhet.

Information kring bytet av kabel-tv till Telia som distributör och fönster- och balkong­dörrsbyte kommer att skickas ut längre fram.