Återkommande vatteninträngning

27 juli 2022 Våra sista två hus Eknäsgatan 43-49 har fått in vatten för tredje gången hittils i år!

Detta år bjöd på riktigt skyfall, vilket tyvärr gjorde att källarna blev översvämmade (se tidigare inlägg).

Dock har enbart våra sista två hus fortsatt drabbats, om än i mindre omfattning än det första. Detta medför såklart problem med att det inte hinner torka i källaren och att fuktigheten höjs och kan få konsekvenser. IF som är föreningens försäkringsbolag har kontaktats och även NHS ska komma till plats och kika. Vår förhoppning är att det nu finns avfuktare tillgängliga då problemen fortsatt, så det inte blir någon följdverkan. Vill ni eller ert försäkringsbolag prata med IF, ring dem och uppge ärendenummer 22.263211

OBS! Tänk på att föreningen inte har något att göra med era förråds ägodelar, därav måste förrådsägaren se till att sköta sitt förråd (kasta blött material, se till så förrådet torkar genom t.ex. vädring etc.). Upptäcker ni mögel eller blöta fläckar som inte torkar upp fast ni försökt, gör en felanmälan då via hemsidan eller mejla ekenasgardarna@outlook.com så att kompentent person får åka ut och göra en bedömning av saken, tillika vad / om vi behöver göra någon åtgärd.

Styrelsen kommer också fråga om offerter för att inte få översvämning i framtiden (som nu uppenbarligen kommer vid även enklare skyfall). Detta då kommunen / Nodra inte tar det ansvar som de borde göra. Inget alls har hänt sen den senaste översvämning för många år sedan. Detta kommer troligen kosta en hel del och styrelsen kommer ta upp på kommande stämma om åtgärdsförslag som inkommit är något som föreningens medlemmar tycker att vi ska genomföra. En följd av detta samt alla ökade kostnader i samhället är att avgiften kommer höjas - men hur mycket återstår att se. En höjning blir inte aktuell till nuvarande stämma, men året efter är det högst troligt avgiften höjs. Den senaste höjningen gjordes då för 10år sedan (2014).

Tack för ni skickar in sådant ni ser, löser problem och gör vår förening till det bättre. Önskar en fin och lagom regnig sommar!