Fläkt / avfuktare

05 juli 2022 Frågor avseende fläkt / avfuktare.

Vi har inte haft det vid tidigare översvämning, och även nu är det super varmt ute (helgen) så redan igår (Söndag) var det i stort sett helt torrt i källargångarna då jag öppnade de flesta fönster i Lördags direkt efter översvämningen åtgärdats av räddningstjänsten.

 

Hur det är med enskilda förråd kan vi inte styra över, utan de som har förråden måste se över dem själva. Det är dörrar och väggar till alla förråd så avfuktare hjälper inte dem ett dugg att vi har i källargången, och källargången i sig behöver det inte då golvet och väggar inte är i trä, och golvet är målat/behandlat. Några dörrar har svällt lite men det kommer inte en avfuktare heller göra något åt, så att de blir osvälda.

Samt prata jag i övrigt med HSB idag och eftersom villorna med drabbats och stor del av stan finns det inga avfuktare att få tag i enligt dem. 

Försäkringen kommer inte behövas då fastigheten inte har några skador d.v.s. vår (föreningens) allmänna egendom. Dock kan enskilda medlemmar behöva nyttja hemförsäkring om de haft egendom i förrådet som blivit förstört och dyl. Tror man inte att sitt förråd blir torrt av vädring (öppna fönstret) efter rensning från vatten / genomdränkta kartonger mm. Så är det inga problem att man själv skaffar en avfuktare till sitt förråd. Det som kan vara lite problematiskt är att i våra källare så finns det i stort sett inga vägguttag alls, varvid skarvsladd behövs.