Översvämning

02 juli 2022 Edit. Containern står till Måndag (11/7) och är till för brännbart material och metall. Utanför Ekenäsgatan 49. Ni som redan lämnat skräp på gräsmattan, vid källsorteringen - släng det i containern. Som vanligt är farligt avfall och elektronik/ el helt förbjudet att kastas (och kastas det ändå kommer den som kastat få böterna på kommande månadsavgift från leverantören).

Tyvärr har föreningen drabbats av nattens skyfall likt många andra fastigheter i Norrköping, och vice värd har skickat ut information till alla de boende som föreningen har kontaktuppgifter till med kort information om läget. OM du inte blivit kontaktad och ändå hittat hit, lämna gärna ditt namn, telefonnummer, mejladress och lghts nr till föreningens epost alt sidan felanmälan så vi når även dig i framtiden.

Stort tack till vakna medlemmar som både hörde av sig om situationen, och som även agerade så att saker löste sig även mitt i semestertiderna. Ert snabba agerande medförde att räddningstjänsten var på plats tidigt och bistod med att få bort mestadelen av vattnet. Den enkla biten för föreningens allmänna ytor kvarstår - vädra ur. Där har vice värd varit på plats och utfört, och återkommer på kvällen för att stänga dörrar mm. Sedan imorgon (Söndag) så vädras allt återigen. Håll gärna lite extra koll på om obehöriga rör sig i källargångarna.
Den svåraste biten kvarstår också- att de vars förråd som drabbats av vattenskadorna får vetskap om det och kan göra det de kan för att rädda det som kan räddas. Väldigt tråkigt med skyfall likte detta, och de skador som det medfört.

Tips som man kan göra i framtiden för att minska risken för vattenskador är att i sitt förråd lägga in t.ex. träreglar på golvet som man sedan staplar vidare ifrån. Då får man lite extra höjd från golvet och så kanske sakerna kan klara sig då skyfall likt dessa dyker upp ibland.

NHS (saneringsfirma)- besöker oss idag för att se över läget. Är ni oroliga över vatten / fukt i ert förråd så ring till dem så kan de bistå er.

På Måndag kommer städning av alla källargångar mm att utföras av HSB (i mån av när de har tid).

På Måndag kommer en cointainer att ställas upp som allt brännbart material kan slängas i som p.g.a. vattnet måste kasseras (t.ex. blöta kartonger mm)

Önskar alla lycka till och hoppas på en sommar med regn och inte skyfall