Nyhetsbrev 2024-04-26

26 april 2024 Information från HSB Tuppen

Nyhetsbrev 2024-04-07 - Information från HSB Tuppen

Har vi dina kontaktuppgifter?

Vi vill uppmana samtliga medlemmar att se över sina kontaktuppgifter på hemsidan Mitt HSB. Med rätt kontaktuppgifter kan vi från styrelsen nå er om behovet skulle uppstå, dessutom så kan ni välja att prenumerera på meddelanden och händelser från oss i styrelsen. Kontaktuppgifterna är inte publika, de blir enbart tillgängliga för styrelsen. Ni uppdaterar eller lägger till era kontaktuppgifter genom att logga in på Mitt HSB via länken mitthsb.hsb.seoch går till fliken "Mina sidor" och därefter "Min Profil".

Container för restavfall

Torsdagen den 9 maj klockan 09:00 till och med söndag den 12 maj kommer det att stå en container för restavfall på innergården. Här får alla medlemmar möjlighet att kasta brännbart material. Observera: Det är inte tillåtet att slänga elektroniskt skrot i containern.

Avgiftshöjning övernattningsrum

Den 1 juli höjs dygnsavgiften för övernattningsrummet från dagens 150 kr till 250 kr. Denna avgiftshöjning görs för att möta de ökande administrativa kostnaderna kopplade till övernattningsrummet.

Skydda golv och hissar vid renovering

Vi vill påminna våra medlemmar om skyldigheten att skydda golv i trappuppgången och även hissutrymmet vid renovering. Det innebär att hålla golv och väggar rena från färg, puts, eller annat skräp i samband med att renoveringar utförs. Vi har idag nya hissar på flera av adresserna i föreningen och det är vårt gemensamma ansvar att hålla dessa hissar fina och fräscha.

Ditt trapphus är en utrymningsväg

Styrelsen vill påminna våra medlemmar om att trapphusen är utrymningsvägar vilket innebär att lös egendom inte får förvaras i trapphuset. På MSB:s hemsida kan man bland annat läsa att ”brännbart material som barnvagnar, tidningsbuntar och byggmaterial får därför inte förvaras i trapphus, oavsett hur det placeras”. Det är även viktigt att undvika förvaring av exempelvis rullatorer eller barnvagnschassin i trapphusen då dessa kan försvåra utrymning. Kom ihåg att trapphusen är våra vägar ut vid exempelvis brand, men också räddningstjänstens väg in.  

Nytt telefonnummer till HSB Tuppens förvaltare

Nytt telefonnummer till HSB Tuppens förvaltare är 010 – 442 56 20. Numret är tillgängligt för föreningens medlemmar och telefontiderna är vardagar 10:00 – 12:00.

Grannsämja

Att bo i ett flerfamiljshus innebär att dela boendemiljön med flera grannar i samma byggnad. Du som medlem har rätt till att bruka din lägenhet, ha vänner eller bekanta över på middag, att titta på film eller serier med hemmabio eller bjuda in till glädjefull tillställning. Alla medlemmar har också ett ansvar att visa hänsyn mot sina grannar genom att hålla buller eller annan störande aktivitet inom rimliga nivåer, i synnerhet vid tidig morgon eller sen kväll. Vi från Styrelsen vill påminna om att fastigheterna i Tuppen kan uppfattas som lyhörda och att det inte alltid är uppenbart hur ljud från den egna lägenheten påverkar grannar. Styrelsen betonar behovet av ömsesidig respekt och uppmanar till att ta upp eventuella oroämnen med grannarna på ett vänligt och konstruktivt sätt. 

 

Med vänliga hälsningar  

Styrelsen Brf Tuppen