Info från adventskaffet

07 december 2022 Det var en trivsam söndagseftermiddag, 2:e advent, då det dracks glögg, must och kaffe. En och annan pepparkaka och lussekatt slank också ner tillsammans med lite skumma tomtar och annat julgodis. Det blev också en emoji-tävling. Alltså rebusar sammansatta av emojis och där vi skulle lista ut vilka jullåtar som som det skulle bli. Alla vann!

 Vår ordförande Jonas berättade om året som gått och vilka utmaningar vi har framför oss. Vi ligger bra till ekonomiskt då våra lån fortfarande är bundna till låga räntor ytterligare ett par år och vi hoppas och tror att ränteläget ska stabilisera sig tills det är dags att skriva om lånen. Omvärlden är som bekant ganska rörig just nu och framförallt elpriserna kan påverka våra gemensamma kostnader. Detta har styrelsen tagit höjd för i budgeten och givetvis har även vår underhållsplan noga gåtts igenom och i vissa fall justerats. 

Vad vi som boende kan hjälpa till med är att vara sparsamma med vatten, både kallt och varmt, och även se till att vi inte eldar för kråkorna eller har onödigt varmt inomhus. Det vi påverkar är driftskostnaden för värmepumparna och även om vi köper in el så billigt vi kan kommer kostnaderna ändå att stiga under nästa år.

Med det sagt har styrelsen efter ingående diskussion varit eniga om att INTE höja månadsavgiften för nästa år!
Vår ekonomi ska klara detta med god marginal och utan att tulla på det sparade kapitalet. Styrelsen anser att de ökade kostnader vi drabbas av för övrigt med ökade matpriser, höjda resekostnader, höjda elpriser men kanske inte så höjda inkomster gör att vi inte vill bidra till ökade kostnader för oss boende. Vi bidrar på detta sätt till det goda boendet.

Vår ordförande påtalade även vikten av att lämna in motioner till stämman senast 31 januari. Blanketter för dett delades ut men det går bra att skriva på vilken lapp som helst och lämna in. Se info i nyhetslistan. Därefter följde en allmän diskussion och frågestund där de frågetecken som kunde rättas ut gjorde det.