Stämman avklarad

24 april 2017 Årets ordinarie stämma är avklarad och den flöt på utan några konstigheter. Precis som det ska vara. Ny medlem i styrelsen blir Kerstin Persson som ersätter Bo Thygesson som avböjt omval.

Styrelsen informerade om vad som kommer att ske under året och det är följande. Ventilationen ska rengöras i samtliga lägenheter och i samband med det så kommer den också att justeras in med rätt luftflöden och dessutom kommer till- och frånluftsdon att bytas ut.

Radonmätning ska göras för att säkerställa att vi inte påverkas av markradon. Denna mätning kommer att ske till hösten och mer info kommer när det blir dags.

Stadgarna kommer att göras om igen. Det var inte så länge sedan vi gjorde det men riksdagen har under 2016 beslutat om lagändringar som påverkar oss som ekonomisk förening så vi har bara att anpassa oss. Det berör mestadels kallelsetider men även möjlighet till att använda e-mail för kallelser istället för pappersformatet.

Det kommer att arbetas fram ett förslag för att ”konservera” formen hos tvättstugedörrrarna som har blivit skadade i underkant. Ett alternativ att skydda dörrarna från vädrets makter kan bli att i kommer att montera skärmtak. Detta kommer att testas som ett pilotprojekt hos någon för se om det ser bra ut och även skyddar dörren som tänkt.

Lekplatsen ska det jobbas vidare med. Vi byter inte ut sanden utan provar en annan metod som används runtom, nämligen att lufta upp den med hjälp av en jordfräs. Även sargen runt om skall bytas ut då den har gjort sitt och dessutom sitter på fel avstånd från lekredskapen.

 

Sist men inte minst diskuterades ett projekt i tidens anda som stämmodeltagarna tyckte styrelsen ska arbeta vidare med. Solcellspaneler! Meningen är att se över möjligheten att montera sådana på taket till kvartershuset för att förse detta med ”sol-el” i så hög grad som möjligt. På så vis får vi ner uppvärmnings- och ventilationskostnaden ganska rejält. Det händer mycket i vår förening!