Våra grönytor

02 juli 2023 Vi har stora grönytor som klipps regelbundet genom HSB:s försorg. Under de långa torrperioder som kommer oftare samtidigt som solen skiner och det är varmt blir gräsmattorna snabbt bruna. Det gör att vi inte klipper lika ofta då det bara kommer att slita mer på ytorna och göra återväxten besvärligare.

Vi började för ett år sedan med att anlägga ängsplanteringar på två ställen förutom på slänten mot kanalen där det såddes i redan tidigare. Det börjar ge resultat men den stora förändringen kommer säkert att dröja några år till. Det tar tid så vi får ha tålamod.

Vi har inom styrelsen diskuterat att utvidga det här med ängar och nästa område vi har tittat på är norr om grusgången på stora gröningen. Där är marken som ojämnast och ser allmänt väldigt tråkig ut. Vi kommer därför att anlita samma konsult som vi hade på vår trädgårdskväll i våras för att få tips och råd om hur vi kan göra något trevligt av området. Ja, inte hela men delar av det. Förhoppningsvis kommer vi att ha ett förslag att presentera på röjarhelgen i september.