Stämman

17 juni 2022 Den 14 juni var det dags för årets ordinarie föreningsstämma.

31 röstberättigade medlemmar* fanns representerade vid stämman, som i år hölls i HSB Skånes visningslokal på Gastelyckan. En ordinarie styrelseledamot avgick och två nya ledamöter valdes in. Välkommen! säger vi till de nya suppleanterna Salam Alfahad och Marcus Theodorsson. Även valberedningen har fått ett tillskott av Linda Grenander, som tidigare suttit i styrelsen.

Stämman avslog två motioner från samma medlem angående användning av befintliga träd i stället för inköp av julgranar resp. reducerad trapphusbelysning.

Motionen om källarförråd: Stämman beslutade enligt styrelsens förslag. HSB-juristen kommer att få i uppdrag att inkomma med en juridiskt hållbar lösning som utgår från likabehandlingsprincipen. Svaret från juristen kommer sedan att utgöra underlag för en proposition från styrelsen till nästa årsstämma.

Motionen om återkommande introduktionsmöten för alla nya medlemmar med information om föreningen och rundvandring på området: Styrelsen ställde sig positiv till initiativet och stöttar gärna med lokal och fika. Stämman följde styrelsens förslag om att motionen med detta skulle anses vara besvarad.

Propositionen om att utöka bilparkeringsplatser samt att begränsa antalet hyrda p-platser till det antal fordon som finns i hushållet ledde till omröstning om första att-satsen (21 ja, 9 nej, 1 avstod) och därmed att stämman beslutade enligt styrelsens förslag.

*Fotnot: Motsvarar knappt tio procent av föreningens 321 lägenheter.

Registrering

Till nyhetslistan