Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

BoGille; för en bättre bostadsmarknad

20 november 2013 VEM ORKAR BRY SIG? DU KANSKE? Under en unik dag med gratis föreläsningar, utställare och debattörer vill vi på HSB Skåne öppna upp en kreativ plattform att mötas och utvecklas på. En plattform där vi och en kommande boendegeneration kan lyssna på varandra och genom förståelse öppna för en bättre bostadsmarknad. Allt för att kunna skapa bostäder efter ungas villkor. Vi vill inte längre gissa oss fram till vad som efterfrågas på bostadsmarknaden. Vi byter bana. Och vi börjar redan imorgon.

EN HELDAG FÖR OSS SOM SLUTAT GISSA OCH BÖRJAT LYSSNA
Vi öppnar vårt BoGille imorgon, torsdagen 21 november klockan 10.00. Då anländer ca 100 mellanstadiebarn till HSB Skåne på Gnejsvägen 15 i Lund. Detta för att bland annat utföra experiment med Lunds Vattenhall, lära sig släcka bränder i hemmet, ställa ut sina drömhem och delta i en stor frågestund ledd av Nassim Al Fakir. Förmiddagen avslutas klockan 12.00 och två timmar senare öppnar portarna på nytt för en äldre målgrupp med fokus på unga vuxna samt Högskole- och Universitetsstudenter.

Föreläsningar med bland annat Kairos Future och Camino avlöser varandra och varvas med utställare, Subwaycafé, frågehörna och en avslutande paneldebatt med bland annat Hyresgästföreningen och Hillevi Larsson (S).

– Vi hoppas att denna dag kan öppna för ett aktivt lyssnande. Barnen och ungdomarna är allas vår framtid och det är oerhört viktigt för oss att ta till oss deras drömmar och åsikter; oavsett om de kommer från en arkitektstudent eller en tolvåring. Det är de visionerna som är våra ledstjärnor och det är viktigt att de blir hörda, kommenterar Ann Irebo, VD HSB Skåne.

MEDVERKANDE
Färs & Frosta Sparbank
Kairos Future
Hyresgästföreningen
WeEffect
Camino
Stefan Nilsson aka. Trendstefan
HSB Skånes jurister
Stamford
mStore
Subway

PANELDEBATT
Hillevi Larsson (S) Riksdagsledamot, Malmö
Lovisa Måsbäck, Ungdomsstyrelsen
Susanna Hansson, Ungdomsbostäder
Fritjof Carlsson-Brandt, Hyresgästföreningen

DAGSSCHEMA
14.00 Dörrarna öppnas
14.30 - 15.00 Kairos Future
15.00 Prisutdelning i Idétävlingen
15.30 - 16.00 Kairos Future
16.15 - 16.30 Camino
16.30 - 17.00 Stefan Nilsson aka. Trendstefan
17.00 Paneldebatt

VÄLKOMNA HEM TILL OSS OCH KÄNN ER SOM HEMMA!

Vid frågor, vänligen kontakta Caroline Sellström, 0730 - 78 84 97

Gnejsvägen 15, Gastelyckan, Lund
Klockan 10.00 - 12.00 och 14.00 - 19.00