Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Första spadtaget för brf Pokalen avklarat

24 juni 2015 Drygt 40 personer samlades under onsdagen i Arenaparken, Lund, för att vara med och ta det första spadtaget på marken där brf Pokalen kommer att uppföras. 

Gråmulet väder och regnet hotfullt hängandes i luften drog inte ner den positiva stämning som detta historiska ögonblick bjöd på. Representanter från HSB Skåne, Lunds kommun, PEAB och HSB Projektpartner fanns på plats tillsammans med några av de personer som redan har tecknat sig för ett boende i brf Pokalen.

Spadtaget inleddes med ett välkomnande av Ann Irebo, HSB Skånes VD, innan de som skulle gräva intog sina platser vid spaden. Det första spadtaget togs gemensamt av Ann Irebo, Anders Almgren, Ordförande i kommunstyrelsen i Lunds kommun, Shiva Farahmand och Sam Taherpasand, blivande boende i brf Pokalen samt Morgan Palmgren, PEAB.

Efter avslutad grävning bjöds det på sommarbuffé i Sparbanken Skåne Arena till tonerna av folkmusik från Lunds Spelmansgille. Ann Irebo önskade de kommande boende i brf Pokalen lycka till och PEABs Morgan Palmgren tackade för deras delaktighet i projektet hittills och ser nu fram emot nästa fas.

Utvecklingen av Arenaparken har varit under diskussion en längre tid och det har framförallt varit samspelet mellan bostäder och idrottsanläggningarna som varit den centrala frågan. Att det nu byggs i Arenaparken tas emot väl av många, däribland Anders Almgren, Ordförande i kommunstyrelsen i Lunds kommun, som efter avslutad middag sade;
– Det är fantastiskt roligt att det nu äntligen blir av, och just den här mixen av bostadsrätter och hyresrätter som HSB Skåne bidrar med i Arenaparken är positivt för området och för Lund, så vi hoppas att se fler projekt från HSB Skåne framöver.

Läs även artikeln om första spadtaget, brf Pokalen och Arenaparken i Sydsvenskan.