Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Barngalan 2016 nådde nya höjder

14 november 2016 Lördagen den 12 oktober lyfte taket på Sparbanken Skåne Arena i Lund då Barngalan, för tredje gången, gick av stapeln. Med artister som Molly Sandén, Ola Selmén och Filippa Bark på scen blev galan troligen den bästa hittills.

Kanske den galnaste galan hittills – så hade förväntningarna byggts upp inför lördagens evenemang på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Och förväntningarna var verkligen på topp när portarna till arenan öppnades för de närmre 1 000 besökarna som lyckats knipa en biljett till Barngalan 2016.

Redan i foajén möttes besökarna av en välbekant röst då Ola Selmén signerade sin nya bok, Ruben Hejarklackskungen. Väl inne i aktivitetsområdet väntade gladiatorn Pansar som utmanare i hinderbanan och det dröjde inte länge förrän kön med modiga barn klädda i varselvästar ringlade sig fram. Samtidigt pågick kampen om vem som hade det snabbaste målskottet i handbollsmålet hos Lugi. För de lite mer stillsamma fanns det möjlighet att göra egna pins, pärla armband, skicka en hälsning till en kompis, bygga lego eller sätta ihop ett gigantiskt 3D-pussel.

När showen väl började var det med besked. Arenan fylldes av sång, dans, skratt och galna upptåg i en skön blandning. Ola Selmén, som var konferencier, bjöd på såväl höghöjdsbasket som världens största volleybolltävling och Kämpinge GF, precis som fotbollstrixaren Philip Warren Gerthsson, bjöd på en imponerade uppvisning. Filippa Bark lärde publiken hur de skulle hälsa i olika situationer och erbjöd den skönsjungande Molly Sandén att skriva kontrakt med henne för att bli en duo. Och allt detta blandades med fantastiska dansnummer av barn från såväl Bow Down som Wilson Dance Center.

Kort och gott kan det summeras att Barngalan 2016 nådde nya höjder. Och även besökarna med de hösta förväntningarna lämnade sannolikt galan i den svala novemberkvällen med ett stort leende på läpparna.

Men trots allt det glädjefyllda som Barngalan bjuder på så finns det ändå ett tyngre och viktigt budskap med galan. Barngalan hålls nämligen till förmån för en organisation som på något vis arbetar för barns bästa. Med Barngalan vill vi på HSB Skåne, tillsammans med våra samarbetspartners, visa barnen att vi tillsammans kan göra situationen bättre för de som på ett eller annat sätt befinner sig i en svår eller jobbig situation. Temat för årets gala var ”vi vågar hälsa”, ett tema som uppmuntrar till att vi alla ska må bra, både fysiskt och psykiskt. Och i linje med temat var årets förmånstagare av galan, som också fanns på plats för att ta emot en check, Friends.