Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB brf Pokalen får sina första boende

31 maj 2017 Den efterlängtade dagen då de boende i HSB brf Pokalen får flytta in har kommit.

Med start klockan 08.00 idag startar utlämningen av nycklarna till de nya boende som ska flytta in i HSB brf Pokalen, Arenaparken, Lund. Sakta fylls huset med liv och rörelse då de 42 lägenheterna fylls med möbler, personliga tillhörigheter och förväntansfulla boende. Lägenheterna har en boendeyta på 48–128 kvadratmeter. Antalet rum varierar från ett rum och kök till fem rum och kök.

– Lägenheterna i brf Pokalen har varit slutsålda länge. Det är ett intressant område på riktigt bra läge, något som i kombination med att man köper nyproduktion till fast pris utan budgivning gjort dessa lägenheter så populära, berättar Caroline Sellström, chef för marknad och nyproduktion på HSB Skåne.

Byggnationen av Brf Pokalen, som är belägen i det nya framväxande området Arenaparken i Lund, alldeles intill Sparbanken Skåne Arena och Lunds Stadspark, påbörjades i juni 2015. Tomten ligger endast ett stenkast från centrala Lund, med skolor, förskolor och bra kommunikationer alldeles runt hörnet, något som troligen bidragit till bostädernas popularitet. Fastigheten har byggts med Miljöbyggnad Silver, vilket innebär låg miljöbelastning, hög boendekomfort med naturliga materialval och att husen projekteras med högt ställda energikrav. 

– Ett hållbart bostadsbyggande både idag och i framtiden är viktigt för oss och det genomsyrar våra byggprojekt hela vägen från idé till leverans, säger Caroline Sellström.

När byggtiden nu är slut tar förvaltningen, med Erik Albäck och Oskar Åkesson över.

I november är det dags för inflyttning av de 56 lägenheterna i grannföreningen brf Medaljen.