Sopkassuner

24 mars 2019 Nu har vi fått vårt nya sopsystem.

Nu har fått våra nya sopkassuner utplacerade på de platser vi kom överens med Telge Återvinning om. Kassunerna har ett lås som öppnas med den brickan som alla i radhusen har fått kvittera ut.

Boende i flerfamiljshusen Mönsterstigen och Profilstigen har sedan tidigare fått brickor till ytterdörren och de ska passa även till sopkassunen. Arbetet runt kassunerna är inte klart utan detta kommer att ordnas framöver så att det blir snyggt och fint.

Vi har fått lite problem med låsen på kassunerna. Vissa luckor går inte att öppna, men på varje kassun är det alltid en sida som man kommer in och kan kasta soporna. Vi har blivit lovade att detta ska fixas den 8 april då det kommer en servicekille hit och ordnar alla fel.

Nu får vi bara gröna soppåsar. De vita får ni ersätta själva med kassar från affären eller köpa soppåsar från er matvaruaffär.

OBS! Det är även i fortsättningen förbjudet att ställa soppåsar bredvid sopkassunerna. Ställs det soppåsar bredvid så lockar det till sig råttor och fåglar som hackar och biter sönder påsarna så att innehållet sprids runt sopkassunerna.