Information angående fönsterbyte

18 maj 2017

Fönsterbyte i Brf Gullriset

Mistral Gruppen AB har fått i uppdrag att byta samtliga fönster till nya energi-effektiva och underhållsfria 3-glasfönster av fabrikat Leiab. Fönstren är i trä/aluminium och utförs vita utan spröjs enligt föreningens bygglov. Alla fönster levereras med vita persienner och kipp-dreh funktion, dvs både tippvädring och vanlig sidoöppning. Befintliga fönsterbänkar återmonteras på nya konsoler.

Förutom fönsterbytet kommer vi även att måla om panelen på balkongerna.

Preliminära tider

Fönsterbytet startar i september och pågår till oktober 2018, med start i NB nr 5 högst upp. Arbetet beräknas ta ca 5 veckor per hus och en övergripande tidplan kommer att sättas upp i trapphus/hissar.

Uppmätning av fönster för tillverkning avseende NB 5 och 7 kommer att ske i några stickprovsvis utvalda lägenheter om 1-2 veckor med sedvanlig avisering.

Allmänt

Ett allmänt informationsmöte kommer att hållas i Akvarellen den 15/6 kl 19:00. Sedan kommer Mistral att ha husvis information ca 2-3 veckor innan montaget börjar. Projektet kommer att drivas av Mistrals projektledare ihop med en ledande montör, som på plats sköter den dagliga planeringen och kontakter med boende.

Avisering om tillträde till lägenheter sker ca 3-5 dagar före och det framgår på aviseringen vad ni behöver förbereda i form av bortplockning mm.

Fönsterbyte

Inför fönsterbytet är det viktigt att ni plockar undan framför och i fönstren, samt ser till att vi har fria gångstråk  i lägenheten. Plocka gärna undan ömtåliga saker.

Vi kommer att täcka golven framför fönstren samt gångvägar i lägenheten.

Fönsterbytet tar normalt 1-2 dagar per lägenhet.

När vi är färdiga med fönsterbytet görs en avstädning med sopborste.

Ni kommer sedan att få en skötselinstruktion samt en boendeenkät i vilken ni kan lämna synpunkter eller anmärkningar avseende montaget.

När huset är färdigt kommer montaget att besiktas av en oberoende besiktningsman.