Avgiftshöjningar under 2023

11 december 2022 Från den 1 januari 2023 höjer styrelsen bostadsrätts avgiften med 6%.

 

Förutom det planerade stambytet finns det mycket att ta hänsyn till som ligger utanför styrelsens kontroll. Utöver den budgeterade höjning på 4% så har vi fått högre omkostnader genom att el, fjärrvärme, och sophanteringen höjs. Räntorna, lågkonjunkturen och en osäker framtid gör att styrelsen måste ta detta beslut. Föreningen har också haft höga juridiska kostnader då man har behövt förhandla i domstol i olika ärenden. 

 

Vi kommer att under 2023 även att höja parkeringsavgifterna när vi har uppdaterat avtalen samt gått över till digital köhantering. Vad ökningen blir ser vi över vid aktuell tidpunkt.

 

Våra grannföreningar har för att minska en del av den ekonomiska förlust som föreningarna lider på grund av misskötsel och utlån i tvättstugorna, infört en avgift per tvättat pass. Styrelsen ser även över ett sådant alternativ. Men inget är beslutat i dagsläget.

 

Föreningens nuvarande elavtal löper ut vid årsskiftet och med tanke på rådande elpriser har det varit angeläget att ta fram ett nytt elavtal. HSB Södertörn har tagit fram ett nytt ramavtal med Telge Energi. Förhandlingarna har genomförts i samarbete med HSB Södermanland och HSB Södertälje eftersom större upphandlad volym ger oss bättre förutsättningar att hålla ner prissättningen. El-priserna har ökat kraftigt under hösten. Detta innebär en ökad kostnad för el även för oss.

 

Styrelsen har beslutat att gå över till Telge Energi genom HSB Södertörn för att få ett förvaltat elpris. Bindningstiden på avtalet är tre år och det börjar gälla den 1 januari 2023.

 

Styrelsen beslutar att det nya elpriset från och med den 1 januari 2023 kommer att höjas till 3,20 kr per kWh exklusive moms.

 

Styrelsen Brf Trädet