Städveckan 2009

11 oktober 2009 Höststädveckan avslutades på ett lyckat sätt. Solen strålade, och det gjorde även alla barn som fick en god korvlunch och dessutom en härlig åktur i brandbil som "efterrätt".

Det var Tommy Jansson med sin läckert röda klassiker till brandbil som var det stora dragplåstret då Kantarellen bjöd på saft och korv. Tommy och bilen kom från Sundsvalls Brandkårsveteraner och syftet med besöket var att lära Kantarellens medlemmar allt om brandskydd. Vi fick se en informationsfilm och dessutom ett bildspel som handlade om Sundsvallsbranden 1888 och vilka brandskyddsförbättringar den ledde till.

Efter filmen bjöds på åktur i brandbilen. Tommy fick köra många vändor innan alla var nöjda, och av hans glada min att döma så gjorde han det väldigt gärna!

Nytt rekord sattes i grenen "Antal konsumerade korvar". Kockarna hade full huggning med att hålla tillbringare, brödfat och korvkittel välfyllda. Roligt att så många infann sig till lunch och brandskyddsutbildning.

Höststädningsveckan innebär att vi fått ännu finare i vårt område. Styrelsen för Kantarellen tackar alla medlemmar som ställt upp för att hålla gemensamma ytor i fint skick.

  • Tommy Jansson med ungt manskap på brandbilen
    Tommy Jansson med ungt manskap på brandbilen
  • Kantarellens yngre är villiga höststädare.
    Kantarellens yngre är villiga höststädare.