Com Hem informerar

05 mars 2020

Information från ComHem

Vårt avtal med Com Hem ger samtliga boende i den aktuella fastigheten tillgång till ett grundutbud av tv-kanaler och möjligheten att beställa digital-tv och bredband. Som ett led i vår kontinuerliga utveckling av våra tjänster och vår service till er och era boende förbereder vi nu en uppgradering/modernisering av nätet för att möta morgondagens behov av tv och bredbandstjänster.

 Den nya 10G-tekniken innebär att er fastighet kopplas direkt mot vårt fibernät. Fördelarna med detta är att nätet bland annat kommer att klara bredbandshastigheter på upp till 2 Gbit/s och bli ännu stabilare.

 Hur arbetet kommer att genomföras

 Vår valda fiberleverantör installerar en fiberförbindelse som ersätter den koaxialkabel som idag ansluter er fastighet till Com Hems nät. Com Hem har i detta skede inte valt fiberleverantör.

Com Hems tekniker installerar ny utrustning i anslutningspunkten mot ert fastighetsnät och kopplar om fastighetsnätet till den nya utrustningen och fiberförbindelsen. I samband med detta arbete kan även vissa äldre komponenter i fastighetsnätet, som till exempel förstärkare och passiva fördelare, komma att bytas ut.

 Det första steget medför inget driftavbrott.

Det andra steget kommer att medföra ett avbrott på samtliga tjänster under cirka 30 minuter. Arbetet kommer att påbörjas av entreprenören som är utsedd av oss under april/maj och vi kommer återkomma med mer information närmare installationsdatumet