Bygget invigt med spadtag

17 april 2016 På torsdagen togs de första officiella spadtagen på byggplatsen för blivande brf Strandkanalen i Gävle. Flera av dem som köpt bostadsrätter i något av de tre husen Kanalhuset, Sockertoppshuset och Stuvarehuset fanns på plats, och några av dem fick det hedersamma uppdraget att sätta spadarna i backen.
Boende gräver med spadar.

De grävde fram en kista som innehöll inflyttningspresenter till de boende. Varje hus kommer att få sin egen elcykel av HSB när det är dags för inflyttning. Kistan innehöll även lite annat smått och gott.

Den kyliga aprilkvällen bidrog till att invigningen vid byggplatsen hölls ganska kort. Efteråt följdes alla åt till den intilliggande Fullriggarens skybar, där festligheterna fortsatte. Anders Wallner, vice vd HSB Södra Norrland hälsade välkommen med en skål och sedan följde information av både mäklaren, byggfirman, projektledaren med flera.

– Strandkanalen har en vattennära känsla med ett härligt läge vid kanalen, säger Anders Wallner. Vår ambition här är att skapa ett livfullt kvarter med varierande höjder på byggnaderna och hus med olika karaktär.

Projektet byggs i enlighet med Miljöbyggnadsklass Silver som borgar för låg energiförbrukning, godkända byggmaterial och bra boendemiljö. Husen har ritats av Arkitekter Engstrand och Speek och inflyttning är planerad till 2018.   

Första spadtaget
  • Spadar i givakt väntar på att bli använda.
    Spadar i givakt väntar på att bli använda.
  • Många av de boende deltar i invigningen.
    Många av de boende deltar i invigningen.
  • Pålningen är påbörjad.
    Pålningen är påbörjad.
  • Boende gräver efter skattkistan.
    Boende gräver efter skattkistan.
  • Kistan är uppgrävd och en av de boende läser brevet om inflyttningspresenten.
    Kistan är uppgrävd och en av de boende läser brevet om inflyttningspresenten.
  • HSB bjuder på godis ur skattkistan.
    HSB bjuder på godis ur skattkistan.
  • Den konstgjorda kanalen ligger alldeles intill bygget.
    Den konstgjorda kanalen ligger alldeles intill bygget.
  • Information i Fullriggarens skybar.
    Information i Fullriggarens skybar.